İstismarla suçlanan ünlü diyetisyen: Eşim ve oğlum şikayetini geri çekti

İstismarla suçlanan ünlü diyetisyen: Eşim ve oğlum şikayetini geri çekti

Oğlunun istismar ettiği iddialarıyla gündeme gelen ünlü diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç, açıklama yaptı. Saraç “Evladım savcılık makamına başvurarak dile getirdiği tüm hususların gerçek dışı olduğunu beyan etti” dedi.

Ünlü diyetisyen Ender Saraç bir süredir birtakım iddialarla gündemde. 28 Kasım’da eşinden şiddet gördüğünü söyleyen Ender Saraç eşi Benan Saraç hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Bundan kısa bir süre sonra Ender Saraç’ın bir erkekle duş aldığı video sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Ancak Ender Saraç’ın kamuoyunda çok konuşulmasının sebebi oğluna cinsel istismarla suçlanmasıydı. Bunun ortaya çıkışı da oğlunun okuldaki rehber öğretmenine babasının cinsel istismarına maruz kaldığını anlatmasıyla oldu. Bu konuda okulda tutanak tutuldu ama bu yazı sosyal medyada açık seçik dolaştı. Taraflar ise avukatları aracılığıyla birbirini suçladı.

Benan Saraç’ın avukatı Yücel Önder “Ben Milli Eğitim Müdürlüğü’nü aradım. Onlar da okulu aradı, böylelikle tutanak işleme alınmış oldu. Çocuk korkuyor. Ender Saraç bunları sindirmiş. Ender Saraç ‘Benim Ankara’da dayım var, valiyle beraberim, bakan benim arkadaşım, seni Silivri’ye gönderirim’ diyerek aileyi psikolojik baskı altına alıyor” dedi. Ender Saraç’ın avukatı Altın Mirmir’den buna yanıt gecikmedi.

Mirmir “Bu dünden bugüne bir olay değil. Taleplerini kabul etmedik. Benan Hanım’ın böyle bir derdi olmuş olsaydı bunun için burayı beklemezdi. Ben de anneyim, şüphesi dahi insanın kanını donduran olay için bir çocuğun hakkı mahkeme yerine sosyal medyadan hukuka aykırı yayınlar yapılarak aranmaz. Biz savunmalarımızı adliyelerde yapıyor olacağız. Henüz vermiş oldukları bir dilekçe yok. Benan Hanım başından beri müvekkilimi bu son derece çirkin iddialarla tehdit etmektedir. Biz tehditlere boyun eğmedik. Müvekkilim boyun eğmedi, çünkü doğru olmadığını biliyor. Yargıya başvurduk, davamızı aslanlar gibi açtık. Dilekçelerimiz verdik, mahkeme gizlilik kararı verdi” cevabını verdi. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Öte yandan Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) ifade veren çocuğun bunu geri çekip çekmediği de tartışma konusu oldu. Çünkü Ender Saraç “O görüntüler kesinlikle montaj, annesi çocuğu iftira atmak için kullanıyor” demişti. Saraç oğlunun Çocuk İzlem Merkezi’ne verdiği ifadedeki iddialarını da geri çektiğini söylemişti. Benan Saraç’ın avukatı Yücel Önder ise “Yargılama devam edecek. Şikayetçi olup olmamak bir şeyi değiştirmez. Korktukları için şikayetçi olmadıklarını söylüyorlar. Çocuk İzleme Merkezi’nde çocuk detaylı şekilde yaşananları anlattı. İfadesini geri çekmedi” demişti.

‘SAVCILIĞA BAŞVURDU, İFADESİNİ ÇEKTİ’

Ender Saraç avukatı Altın Mirmir aracılığıyla yaptığı açıklamada “Müvekkilimin gözünden sakındığı evladı dün itibarıyla savcılık makamına başvurarak; müvekkil aleyhine dile getirdiği tüm hususların gerçek dışı olduğunu, esasen müvekkilin dikkatini çekmek ve belki de boşanma kararından vazgeçirmek amacıyla dile getirdiğini annesi eşliğinde beyan etmiştir” dedi.

Ender Saraç’ın yeni açıklamasında bir “algı operasyonu” yürütüldüğü şöyle anlatıldı:

“Günlerdir müvekkilim Ender Saraç’ın 3 yıldan beri ayrı yaşadığı eşinden resmi olarak boşanma iradesini ortaya koymasıyla beraber; tarafımca eşi ve önceki avukatıyla sürdürdüğümüz anlaşmalı boşanma sürecinin tıkanması üzerine, yine tarafımca 27 Kasım 2023 günü boşanma davasının açılmasının akabinde; ilgili mahkemenin gizli celse ve yayın yasağı kararını devre dışı bırakmak amacıyla, müvekkilimin evladının tamamen gerçeğe aykırı beyan ve iddialarla boşanma sürecine dahil ettirilmesi ve akabinde son derece gizli tutulması gereken belgelerin çocuğun annesi tarafından fotoğrafı çekilmek suretiyle sosyal medya, yazılı ve görsel medyada müvekkil aleyhine algı operasyonu başlatılmıştır.”

‘BABASININ DİKKATİNİ ÇEKMEK VE BOŞANMADAN VAZGEÇİRMEK İÇİN’

Algı operasyonunun amacının boşanma davasında haksız menfaat elde etmek için Saraç’ı kamuoyunda itibarsızlaştırmak olduğu öne sürülen açıklamada, “Bunun da çok acımasızca ve bel altı yapıldığı tarafımızca izah edilmişse de; henüz ergenliğe adım atmakta olan müvekkilin evladına dair paylaşım ve yayınlar ne yazık ki devam etmiştir” denildi.

Ender Saraç’ın oğlunun ise önceki gün yani 13 Aralık 2023 Çarşamba günü savcılığa başvurup Saraç aleyhine dile getirdiği tüm hususların gerçek dışı olduğunu anlattığı açıklamada belirtildi.

Oğlunun asılsız olduğu söylenen iddiaları ise babasının dikkatini çekmek ve belki de boşanma kararından vazgeçirmek amacıyla dile getirdiği söylendi.

Açıklamada, Ender Saraç’ın boşanma aşamasındaki eşi Benan Saraç’ın avukatı Yücel Önder ile ilgili ise şu iddialar yer aldı:

“Bu noktada dikkatinizi çekmek istediğimiz en önemli husus ise; annenin işbu ifadeyi verirken avukatı Yücel Önder’in ifadeye katılmasını istemediğini ve konunun bu şekilde basına taşınmasına sebebiyet veren avukatını azledeceğini beyan etmesidir. Bu durum başından beri ileriye sürdüğümüz komplo teorisinin kanıtlanması anlamına gelmekle: müvekkilim aleyhine başlatılan linç operasyonu, itibarsızlaştırma girişimi halkımızın sağduyusuyla istenilen amaca ulaşmamışsa da bir kısım kötü niyetli kimselerin bu konu üzerinden müvekkilin evladını daha fazla rencide etmemeleri adına iş bu açıklamayı yapma zorunluluğumuz doğmuştur.”

HABERE YORUM KAT