İşte AKP'nin aday listesi

İşte AKP'nin aday listesi

AKP'nin 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesinde Kenan Sofuoğlu aday olurken, Başbakan Yardımcısı Şimşek, Maliye Bakanı Ağbal, Ekonomi Bakanı Zeybekci listede yer bulamadı.

ANKARA - AK Parti, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi.

AK Parti'nin 24 Haziran seçimi için milletvekili aday listesi Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi. Listede 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu. Adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Başbakan Yıldırım İzmir'den, Enerji Bakanı Albayrak İstanbul'dan aday gösterildi. Başbakan Yardımcısı Şimşek, Maliye Bakanı Ağbal, Ekonomi Bakanı Zeybekci listede yer bulamadı.

İŞTE MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

Siyasi parti genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç bugün saat 17.00'ye kadar YSK'ye vermeleri gerekiyordu. 

Bu kapsamda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet tarafından milletvekili aday listeleri YSK'ye getirildi. 

Listeleri teslim ettikten sonra açıklama yapan Ahmet Sorgun, çok önemli bir seçim sürecinin bir etabını daha tamamladıklarını belirterek, AK Parti olarak saat 16.27'de listeleri teslim ettiklerini bildirdi. 

Seçimin millete, memlekete hayırlı olmasını dileyen Sorgun, Türkiye'de dünyanın en şeffaf seçimlerinin yapıldığını, dün de şeffaf bir şekilde kuraların çekildiğini anlattı.  

AK Parti'nin listesinde, AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.

Adayların 126'sı kadın

AK Parti'nin YSK'ya sunduğu listede adayların 126'sını kadınlar oluşturdu.

En genç aday Kocaeli'den

Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi.

AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.

167 milletvekili yeniden aday

Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu.

Toplam engelli milletvekili aday sayısı ise 8 oldu.

Milletvekili adaylarının 466'sı da evli.

Sporcular da listede

Aday Listesinde, Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, güreşçi Selçuk Çebi ve teknik direktör Alpay Özalan da yer aldı. 

HABERE YORUM KAT