İstasyonlardaki fahiş yakıt fiyatları gören sürücüler duruma isyan etti

İstasyonlardaki fahiş yakıt fiyatları gören sürücüler duruma isyan etti

Benzin ve dizel son dönemdeki ham petrol fiyatının artmasıyla hali hazırda çok daha yüksek fiyatlarda bulunuyor. Ancak Almanya'daki servis istasyonlarında yakıt ikmali özellikle çok daha pahalı. Bu durum bir adamı isyan edecek hale getirdi.

Almanya genelinde fiyat artışları sürücüleri de etkiliyor. Özellikle otoyol servis istasyonlarında yakıt fiyatları, tüketicilerin bütçesini zorluyor.

Bir sürücü sosyal medyada paylaştığı fotoğrafla, bir servis istasyonundaki yüksek yakıt fiyatlarına dikkat çekti. Süper E10 için litre başına 2.239 Euro, dizel için ise 2.159 Euro ödemek zorunda kalan sürücüler, bu durumu “duyurulu soygun” olarak nitelendirdi.

ÇOK DAHA PAHALILAR

ADAC, otoyol servis istasyonlarında yakıt fiyatlarının aşırı derecede pahalı olabildiğini belirtiyor. Nisan 2024 başında Süper E10’un ortalama fiyatı 1.833 Euro olarak kaydedilmiş, bu da bir hafta içinde 2,2 sentlik bir artış anlamına geliyor.

ADAC’a göre benzin fiyatlarındaki artış, ham petrol fiyatlarındaki yükselişten kaynaklanıyor. Bir varil ham petrolün fiyatı, yılın başına göre 14 dolar artarak 89 dolar seviyesine ulaştı.

Alman Tüketici Örgütleri Federasyonu (vzbv), artan yakıt fiyatları nedeniyle daha fazla sürücünün toplu taşımayı tercih ettiğini veya elektrikli araç satın almayı düşündüğünü bildiriyor.

Sürücüler, Nisan ayında benzin istasyonlarında olası değişikliklere hazırlıklı olmak zorunda kalacaklar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT