İstanbul’da sel felaketi

İstanbul’da sel felaketi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı sağanak yağış uyarısının ardından özellikle İstanbul'un kuzey kesimlerinde sağanak yağmur sele dönüştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarının ardından özellikle İstanbul'un kuzey kesimlerinde sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Arnavutköy'de yollar dereye dönerken birçok ev ve iş yerini su bastı. Bazı vatandaşlar rögar kapaklarını açmaya çalıştı. Evini su basan vatandaş kovayla suyu boşaltmaya çalışırken, yağmura kapılan motosikleti vatandaşlar zor kurtardı. Arnavutköy'de bir otoparkı da su bastı.

Bakan Yerlikaya: Can Kaybı 3'e Yükseldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Evlerin bodrum kesimlerinde su baskınları oldu. Sel felaketinde can kaybı sayısı 3'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerden biri yabancı uyruklu. 5 yaralımız var. Hayati tehlikelerinin olmadığını diğerlerinin yatarak tedavi olduğunu söylediler. Şu an için tüm çağrıları cevaplandırıyoruz. Kalacak yerle ilgili başvuru olmadı. Geçmiş olsun diyorum. Vefatlar için üzüntü duyuyoruz. Lütfen meteorolojiden yapılacak uyarılara dikkat edelim. Canımız yanmasın. Tedbir diyoruz" dedi.

64f78bf94e3fe01b54edc24b.webp

Vali Gül: Metrekareye 125 Kilogram Yağış Düştü

İstanbul Valisi Davut Gül, CNN Türk'e sağanak yağış sonrasında meydana gelen sel ile ilgili son gelişmeleri aktardı. Vali Gül, "Milletimizin başı sağolsun. Çok büyük geçmiş olsun. Metrekareye 125 kilogram yağış düştü. Maalesef iki kişi vefat etti. Şuan yağışlar durdu. İlgili kurumlar su baskınlarını temizlemeye devam ediyor. Mahsur kalan hiçbir vatandaşımız yok. Meteorolojik verilere göre az da olsa yağışlar devam edecek. En çok yağış Arnavutköy ve Başakşehir'de düştü. Yağış düşmemekle birlikte Bakırköy gibi yerlerde derelerin uzantısı olan yerlerde etkisini gösterdi. Evlerinde durmak istemeyen ve evini su basan vatandaşlarımızı misafir edeceğiz. Başakşehir ve Küçükçekmece'de sele kapılan iki vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

Bakan Koca: yaralı 5 kişinin tedavileri devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da sağanak yağış sonrası meydana gelen selde 2 kişinin hayatını kaybettiğini 5 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: İstanbul’da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Su taşkını olayından 5 kişi etkilenmiş ve ambulanslarımızla hastanelere nakledilmişlerdir. Her birine acil şifalar diliyorum. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte, Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edilmektedir. Olayla ilgili olarak 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır. İstanbul’umuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Gelişmelere karşı görev başındayız.

thumbs-b-c-aeec877e99bba220d3d3d3d59edba93e.jpg

3 kilometre sürüklenerek gelmiş

Başakşehir 4. Etap Sular Vadisi’nde sel sularına kapılarak hayatını kaybeden bir kadının cesedi bulundu. Sel sularında sürüklenen kadın çevredeki bir kafede bulunanlar tarafından fark edildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini belirlerken, polis olay yerinde inceleme yaptı. İncelemelerin ardından hayatını kaybeden kadının 57 yaşındaki Y.Y. olduğu belirlendi. Y.Y.’nin cenazesi, incelenmek üzere cenaze aracına alınarak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafe sahibi Fırat Tilbaç, "Yağmur yağıyordu dolayısıyla bizde bekledik yağmur geçer diye. Baktık sel gelmeye başladı. İçeride tabi misafirlerimiz de vardı. Yukarıda baktık bir insan su içinde geliyor. Biz de onu alırız kurtarırız belki, baktık ölmüş öyle kaldı. Yaklaşık 3 km sürüklenerek gelmiş, o şekil bizde kafenin içine almaya çalıştık" dedi.

1150 su baskını ihbarı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "AFAD 112 ihbar hattına gelen su baskını ihbarı:1150, İtfaiye komuta merkezine gelen su baskını ihbarı;1250, İSKİ su baskını ihbarı:1390, AKOM beyaz masaya gelen su baskını ihbarı: 25 gelmiş olup, ekipler olay yerinde müdahale etmektedir. Yaralı ve can kaybı yoktur" denildi.

64f79ade4e3fe11a989bcb07.webp

İstanbul Havalimanı'na Yıldırım Düştü: 2 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

İstanbul Havalimanı uçak park alanlarının bulunduğu bölgeye yıldırım düştü. Olaydan etkilenen iki personel tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kısa bir süre uçuş operasyonları dururken, İstanbul Havalimanı'na iniş için alçalan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Yağmurun şiddetini azalmasıyla birlikte hava ulaşımı normale dönerken uçuşlar gecikmeli olarak gerçekleştiriliyor. Bu arada olumsuz hava koşullarının etkili olduğu saatlerde uçak park alanlarının bulunduğu alana yıldırım düştü. Olaydan etkilenen iki personel hastaneye kaldırılırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı: 3 Savcı Görevlendirildi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama sel felaketiyle ilgili 3 savcının görevlendirildiği açıklandı. Yazılı açıklamada, "İstanbul'da 05.09.2023 tarihinde yoğun yağış nedeniyle Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde etkili olan sel felaketinde meydana gelen ölüm olaylarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, derhal soruşturma başlatılmıştır. Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

Metro İstanbul'dan açıklama

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ni su bastı

Sağanak Yağış nedeniyle Çam ve Sakura Şehir Hastanesini su bastı. Görüntülerde, bazı bölümlerde su birikintisi olduğu görülüyor.

Başakşehir ve İkitelli'de araçlar suya gömüldü

Başakşehir ve İkitelli'de birçok araç sular altında kaldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

HABERE YORUM KAT