İstanbul saldırısı sonrası Almanya endişeli

İstanbul saldırısı sonrası Almanya endişeli

İstanbul'da bir Katolik kilisesine düzenlenen terör saldırısının ardından iki şüpheli tutuklandı. Saldırının sorumluluğunu terör örgütü "IŞID" üstlendi.

Almanya ise bu saldırının arkasında IŞİD'in en tehlikeli kolu olan "Horasan Eyaletinde İslam Devleti "nin (ISPK) olduğunu düşünüyor. Yine aynı kolun Noel ve Yılbaşı gecesi Köln Katedrali ve Viyana'daki Aziz Stephen Katedrali'ne terör saldırıları planladıklarından da şüpheleniliyordu.

İstanbul'da bir kilise ayini sırasında meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği ölümcül saldırının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terörle mücadele kapsamında yapılan baskınlarda 47 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Şüpheli iki IŞİD teröristinin bir Tacik ve bir Rus olduğu söyleniyor.

IŞİD, Telegram'daki propaganda kanalı aracılı ğıyla faillerin IŞİ D liderliğinin her yerde Hıristiyan ve Yahudileri öldürme çağrısına uyduklarını açıkladı.

Terörizm uzmanı Peter R. Neumann'a göre İSPK şu anda en büyük İslamcı tehdi ve Batı'da büyük ve koordineli bir saldırı gerç ekleştirebilecek tek IŞI D uzantısı!"

HABERE YORUM KAT
1 Yorum