İsrail'in öldürdüğü gazeteci için Reuters "şeffaflık" talep etti

İsrail'in öldürdüğü gazeteci için Reuters "şeffaflık" talep etti

Issam Abdullah’ın ölümünden sonra Reuters, İsrail’den açıklama talep etti...

İsrail-Filistin çatışması 9. gününe girdi. İsrail ordusu ve Lübnan Hizbullah'ı arasında da karşılıklı gerilimler devam ederken, bölge iyice ısındı. İsrail ordusu 2 gün önce Lübnan'ın İsrail sınırında basın mensuplarına yönelik bir saldırıda bulunmuştu. Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah, bu saldırıda hayatını kaybetmişti.

Reuters'tan yapılan açıklamada, Abdullah'ın İsrail tarafından fırlatılan roket nedeniyle öldüğü ifade edilmişti.

"ŞEFFAF SORUŞTURMA" TALEBİ

Issam Abdullah’ın ölümünden sonra Reuters, İsrail’den açıklama talep etti.

Reuters Başkanı Paul Bascobert ve Genel Yayın Yönetmeni Alessandra Galloni ortak bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada İsrail, “kapsamlı, hızlı ve şeffaf bir soruşturma yürütmeye” çağrıldı.

Gazeteci Abdullah’ın öldürülmesi, bölgedeki diğer basın mensupları için de endişelere neden oldu. Yapılan açıklamada, “güvence” istenmesi dikkat çekti.

"HALA YANIT ALMIŞ DEĞİLİZ"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde İsrailli yetkililere angajman kurallarına açıklık getirilmesi ve İsrail operasyonlarında Gazze’deki Reuters gazetecilerinin ve ofislerinin hedef alınmayacağına dair güvence verilmesi yönündeki taleplerimizi yineliyoruz. Hala bir yanıt almış değiliz.”

BM'DEN ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü ise, Lübnan ve İsrail arasındaki karşılıklı saldırıların ardından ateşkes çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü X hesabından yaptığı açıklamada, "Herkesi ateşkese ve barışı koruma görevlileri olarak çözüm bulmamıza yardımcı olmamıza izin vermeye çağırıyoruz. Hiç kimse daha fazla insanın yaralandığını veya öldürüldüğünü görmek istemez" denildi.

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü gözlemine dayanarak şu anda gazetecilerin nasıl vurulduğunun teyit edilemediği belirtilen açıklamada, Reuters kameramanı İssam Abdullah’ın ailesine taziye dileklerine, yaralanan gazetecilere de geçmiş olsun mesajına yer verildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT