İsrail, Erdoğan'a rest çekti: "Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu sürece..."

İsrail, Erdoğan'a rest çekti: "Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu sürece..."

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Erdoğan'ın "Hitler" benzetmesinden sonra rest çekti. Cohen, "Erdoğan Türkiye Cumhurbaşkanı olduğu müddetçe büyükelçilerimiz Türkiye'ye geri dönmeyecek" diye belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin-İsrail gerilimine dair yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Netanyahu için dün "Hitler" benzetmesi yapmıştı.

Erdoğan'ın yaptığı benzetme Tel Aviv yönetimini küplere bindirirken, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen rest çekti. Cohen, yaptığı açıklamayla büyükelçilerin Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu sürece Türkiye'ye geri dönmeyeceklerini söyledi.

İsrailli Haaretz gazetesinin haberine göre, Cohen, "Erdoğan Türkiye Cumhurbaşkanı olduğu müddetçe büyükelçilerimiz Türkiye'ye geri dönmeyecek" diye belirtti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Erdoğan dün katıldığı bir etkinlikte "Sizin Hitler'den ne farkınız var ya. Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı?" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın sözlerine sosyal medyadan yanıt veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Erdoğan, bize ahlak dersi verebilecek son kişidir" demişti.

İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog da Erdoğan'ın açıklamalarına şiddetle karşı çıkmış, "Onun sözleri dünyanın her yerindeki tüm Yahudiler için son derece saldırgandır" diye belirtmişti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
4 Yorum