İsrail duyurdu:  Almanya’ya “Arrow 3” sisteminin tedariki onayladı

İsrail duyurdu: Almanya’ya “Arrow 3” sisteminin tedariki onayladı

İsrail Savunma Bakanlığı, Almanya'nın "Arrow 3" hava ve füze savunma sistemi tedarikinin ABD tarafından onaylandığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD hükümeti, Almanya'nın İsrail'den Arrow 3 füze savunma sistemi tedarik talebini onayladı. Bu bilgi, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a iletti.

Yapılan açıklamaya göre, İsrail Savunma Bakanlığı, Alman Federal Savunma Bakanlığı ve İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi arasında 3,5 milyar dolarlık tarihi bir anlaşma imzalanacak. Bu anlaşma, İsrail'in tarihindeki en büyük savunma anlaşması olarak kayda geçecek.

ABD hükümetinin onayının alınmasının ardından İsrail ve Almanya Savunma Bakanlıkları üst düzey yetkililerinin katılımıyla, anlaşmanın başlangıcını temsil eden 600 milyon dolarlık Taahhüt Mektubu'nun imzalanacağı bir tören düzenleneceği belirtiliyor.

Nihai sözleşmenin, her iki ülkenin parlamentolarının onayının alınmasının ardından 2023'ün sonuna kadar imzalanmaya hazır olacağı ifade ediliyor.

Savunma Bakanı Gallant, açıklamada yer alan sözlerinde, İsrail tarihinin en büyük savunma anlaşmasından gurur duyduğunu belirterek, bu anlaşmanın İsrail'in güç ve ekonomisine önemli katkı sağlayacağını vurguluyor. Ayrıca, Almanya'nın İsrail'in savunma yeteneklerini elde etmesinin tüm Yahudi halkı için anlamlı olduğunu belirtiyor.

İsrailli ve Alman yetkililer, İsrail-ABD ortak yapımı Arrow 3 sistemlerinin temini için Eylül 2022 ve Nisan 2023 tarihleri arasında bir araya gelmişlerdi.

İsrail Savunma Bakanlığı, ABD Füze Savunma Ajansı ve İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi işbirliğiyle geliştirilen Arrow 3'ün, balistik füzeleri engellemek için tasarlanmış dünyadaki en gelişmiş sistemlerden biri olduğunu ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT