"İşçi açığına karşı yeni reçetelerimiz var" diyen Scholz, yuhalandı!

"İşçi açığına karşı yeni reçetelerimiz var" diyen Scholz, yuhalandı!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Avrupa ülkelerinin birçok şehrinde gösteriler ve kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Almanya’nın çeşitli kentlerinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle yürüyüşler ve etkinliler düzenlendi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Koblenz kentinde Alman Sendikalar Birliğinin (DGB) düzenlediği etkinliğe katıldı.

Scholz, burada yaptığı konuşmada, özgürlüğünü ve toprak bütünlüğünü savunabilmesi için Ukrayna’nın yanında olduklarını yineleyerek, şiddet kullanarak sınırların değiştirilmemesi gerektiğini söyledi.

Kovid-19 salgınına da değinen Scholz, pandeminin bittiğini ifade ederek, salgının getirdiği zorlukların dayanışma içinde aşıldığını anlattı.

Başbakan Scholz, ekonomik olarak özel bir durumda bulunduklarını belirterek, Almanya'da uzun yıllar, belki de on yıldan fazla bir süre boyunca işsizlikle mücadele etmek zorunda kalınmayacağını kaydetti.

Gelecekte şirketlerin yeterli kalifiye eleman bulmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Scholz, "Bazıları işçi eksikliğinin geleceğin büyük bir sorunu olduğunu söylüyor. Endişe duyanlara buna karşı ne yapılabileceğine ilişkin reçetelerimiz olduğunu söylemek istiyorum." dedi.

Kalifiye işçi sorununun azaltılması için daha fazla mesleki eğitim verilmesi gerektiğini belirten Scholz, şirketlere, gençlere meslek eğitimi sunma çağrısında bulundu.

Alman basınında yer alan haberde etkinliğe katılan bazı kişilerin Scholz'u yuhaladığı ve ıslıkladığı ifade edildi.

DGB’nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ndeki merkezi kutlaması Köln kentinde yapılırken diğer eyaletlerde de etkinlikler düzenledi.

Başkent Berlin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde "Kesintisiz dayanışma" sloganıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Alman basınında yer alan haberde, Stuttgart kentinde düzenlenen bir gösteride aşırı sol grupların sis bombası attığı, polisin de göstericilere karşı biber gazı ve cop kullandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT