İngiltere: Herkesi kurtarmayacağız

İngiltere: Herkesi kurtarmayacağız

İngiliz Ulusal Sağlık Servisi, önümüzdeki 7 gün hiç olmadığı kadar çok vaka olacağını açıkladı. İngiliz Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanı Credland, "Yeteri kadar yoğun bakım hemşiremiz yok, kabul etmeliyiz ki herkesi kurtarmayacağız" dedi.

LONDRA - İngiltere’de koronavirüs (Covid-19) yayılmaya devam ediyor. İngiliz Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanı Nicki Credland, "Elimizden geleni yapıyoruz. Ancak kabul etmeliyiz ki, herkesi kurtaramayacağız" ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki 7 gün hiç olmadığı kadar çok vaka olacak"

İngiltere’de koronavirüs nedeniyle bin 21 kişi yaşamını yitirirken; 17 bin 315 kişinin virüs testi pozitif çıktı. Ülkede vaka sayılarının artışı ile Ulusal Sağlık Servisi’nin (NHS) önümüzdeki 7 günde hiç olmadığı kadar yoğun olacağı ve bunun sağlık sistemi için adeta bir ‘test’ olacağı ifade edildi.

"Yeteri kadar yoğun bakım hemşiremiz yok, herkesi kurtarmayacağız"

İngiliz Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanı Nicki Credland, "Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ama yeteri kadar yoğun bakım hemşiremiz yok. Kabul etmeliyiz ki herkesi kurtarmayacağız" ifadelerini kullandı.

"İşler iyiye gitmeden önce kötüye gider" 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiliz halkına yazdığı mektupta koronavirüse (Covid-19) karşı mücadelede 'evde kalın' çağrısında bulundu. Johnson, "İşler iyiye gitmeden önce kötüye gider" ifadelerini kullandı.

Johnson, halka yazdığı açık mektupta koronavirüs tehdidine karşı 'evde kalın' çağrısında bulundu. Johnson, mektubunda, "Biliyoruz ki, işler iyiye gitmeden önce kötüye gider. Ancak doğru hazırlıkları yapıyoruz ve kuralları takip ettiğimiz sürece, daha az can kaybı olacak ve hayat daha kısa sürede normale dönecek. Bu yüzden, bu acil durumda size çağrı yapıyorum; lütfen evde kalın. Ulusal Sağlık Servisini koruyun ve hayat kurtarın" dedi.

 

HABERE YORUM KAT