İngiltere Başbakanı koronaya yakalandı

İngiltere Başbakanı koronaya yakalandı

İngiltere Başbakanı Johnson, koronavirüse yakalandı.

LONDRA - İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Twitter hesabından yayımladığı video mesajında, son 24 saatte hafif belirtiler göstermeye başladığını, bunun üzerine yapılan Kovid-19 tesitinin pozitif çıktığını söyledi. 

İngiltere Sağlık Bakanı'nda da korona çıktı

Kendisini karantinaya aldığını belirten Johnson, hükümet işlerini bundan böyle video konferans yoluyla yürüteceğini kaydetti.

İngiltere Sağlık Birimi Başkanı Profesör Chris Whitty'in önermesi sonrasında test yaptırdığımı ve pozitif çıktığını sizlere açıklamak istiyorum. Bu süreçte evden çalışacağımı ve görüşmeleri video konferans üzerinden gerçekleştireceğimi belirtmek istiyorum. Bu video aracılığıyla NHS (ulusal sağlık servisine) orada çalışan bütün sağlık ekibine, öğretmenlere ve bütün gönüllülere çok teşekkür etmek istiyorum. Korona virüsüne karşı savaşan bütün herkese en içten duygularımla teşekkür ederim. Ülkemizin bu süreci en hızlı ve olumlu gelişmelerle atlatacağına inanıyorum. Evinizde kalın, benim gerçekleştirdiğim gibi çalışmalarınızı evden gerçekleştirin ve güvende olduğumuzdan emin olun" açıklamalarında bulundu.

İngiltere'de önceki gün de tahtın varisi Galler Prensi Charles'a da Kovid-19 bulaştığı tespit edilmişti. 

55 yaşındaki Johnson sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı duyuruda, koranavirüse yakalandığını açıklayarak, "Son 24 saat içinde hafif semptomlar geliştirdim ve koronavirüs için pozitif test yaptım. Şimdi kendimi izole ettim, hükûmeti video konferans yoluyla yönetmeye devam edeceğim"" ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT