IMF Almanya'ya notunu verdi: Sanayileşmiş ülkelerin altında

IMF Almanya'ya notunu verdi: Sanayileşmiş ülkelerin altında

Uluslararası Para Fonu, Alman ekonomisine ilişkin ekonomik tahminlerini bir kez daha aşağı yönlü revize etti. Bu, Almanya'nın sanayileşmiş ülkeler grubunda en alt sıralarda kalmaya devam ettiği anlamına geliyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Almanya için büyüme beklentilerini bir kez daha düşürdü. Bugün açıklanan büyüme tahminine göre, ekonomik çıktının 2024 yılında sadece yüzde 0,2 oranında artması bekleniyor. Uzmanlar Ocak ayında yüzde 0.5, Ekim ayında ise yüzde 0.9 büyüme öngörmüştü.

Geçtiğimiz yıl Almanya, sanayileşmiş ülkeler grubunda ekonomik çıktısı yüzde 0,3 oranında düşen tek ülke oldu. Güncellenen tahminlere göre Alman ekonomisi bu yıl da geriden gelmeye devam edecek.

EURO BÖLGESİ BÜYÜME GÖSTERECEK

IMF, Almanya için kötüleşen görünümün ve Fransa için 0.3 puanlık aşağı yönlü revizyonun da Euro Bölgesi'ndeki büyüme üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu açıkladı. Ancak bu durum "Belçika ve Portekiz de dahil olmak üzere bazı küçük ekonomilerdeki yeniden değerlemelerle büyük ölçüde dengelenecektir" deniliyor. Dolayısıyla Euro Bölgesi ekonomisinin toplamda yüzde 0,8 oranında büyümesi bekleniyor.

IMF ayrıca önümüzdeki yıl için Almanya'ya ilişkin tahminini de yüzde 0,3 puan düşürdü. Beklenen yüzde 1.3'lük büyüme ile Alman ekonomisi 2025 yılında hala İtalya (yüzde 0.7) ve İngiltere'nin (yüzde 1.0) önünde olacak, ancak yine de sanayileşmiş ülkeler ortalamasının (yüzde 1.8) oldukça altında kalacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT