İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Kanal İstanbul’ yanıtı: İhanet projesinde ısrara devam ediliyor

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Kanal İstanbul’ yanıtı: İhanet projesinde ısrara devam ediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemerburgaz’daki İSTAÇ Odayeri Katık Merkezi’ndeki Fide Üretim Merkezi’nin açılışına katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “İsteseniz de istemesiniz de biz bu projeyi yapacağız. Hatta yazın ihaleye çıkıyoruz” sözlerini hatırlatması üzerine, “Talihsiz açıklamalara devam ediliyor. Biz, aslında memleketimizin her kuruşunun doğru değerlendirilmesini istiyoruz. ‘Eyvah ihanet ettik, aldatıldık’ gibi cümlelerin geçmişte olduğu gibi gelecekte de bizim için hiçbir kıymeti yoktur. İnşallah birkaç sene sonra bu ülkenin yönetimi aklı başında derli toplu liyakat esaslı bir sürece kavuşacaktır” dedi. İmamoğlu, “Planlar askıya çıktı, bir itiraz süreciniz olacak mı” sorusuna da, “Tabii ki itiraz ediyoruz. Kurumsal, bireysel vatandaşlarımızı itiraz etmeye davet ediyoruz. Hukukun işlemesini istiyoruz. Zaten geçmişte de itirazlarımız var. Hukukun bu konuda ‘lay lay lom’ yapmasına asla tahammülümüz yok” karşılığını verdi.

İmamoğlu’na, 104 amiralin bildirisi ile ilgili soru da geldi. İmamoğlu bu soruya ise, “Ülkemizin derin sorunları var. O gün ortaya konan tavır ve süreçle ilgili, Cumhuriyet Halk Partisi ve partim, kurumum gereken açıklamayı yaptı. O beyanlar bizim de beyanımızımdır” karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT