İmamoğlu 2019 ittifakı dedi ama ilk reddeden bakın hangi parti oldu

İmamoğlu 2019 ittifakı dedi ama ilk reddeden bakın hangi parti oldu

"İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum" açıklaması yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 ittifakını işaret edip İYİ Parti ve HDP’den destek istedi. İlk reddeden partiyi Artı49 öğrendi.

Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de 'değişim' çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Haliç Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

İmamoğlu, 2019’daki ittifakı işaret ederek, şunlar söyledi:

“2019'da olduğu gibi CHP'li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren kıymetli hemşehrilerim İstanbullularla kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan gönüllülerle tekrar İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum.”

İmamoğlu’nun İBB başkanı seçildiği 2019’daki ittifak içerisinde İYİ Parti ve HDP vardı. HDP aday çıkarmayıp İmamoğlu’nu işaret ederek seçmenine CHP’yi ve İmamoğlu’nu göstermişti.

Artı49’un edindiği bilgilere göre; HDP’nin şu anki kararı yerel seçimde aday çıkarılacağı yönünde…

Ayrıca HDP’liler hem geçen yerel seçimden hem de 28 Mayıs’ta seçimin kaybedilmesinden sonra partilerinin CHP tarafından yıpratıldığını düşünüyor. HDP kurmayları, CHP’ye verilen desteğin karşılığını alamadıklarını savunup örnek olarak ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yaptığı protokolü gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum