İmam nikahlı eşini yakarak öldürdü, "Allah katında gönlüm ferah" dedi

İmam nikahlı eşini yakarak öldürdü, "Allah katında gönlüm ferah" dedi

Karar öncesi son sözü sorulan Ülgen, "Alnım açık. Allah katında gönlüm ferah" dedi.

Nazilli ilçesinde, 20 Ocak 2020 tarihinde imam nikahlı eşi Gamze Esen'i (37) birlikte yaşadıkları evi ateşe verip yakarak öldüren Fatih Alp Ülgen (41), müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Karar öncesi son sözü sorulan Ülgen, "Alnım açık. Allah katında gönlüm ferah" dedi.

 
Aydın Nazilli’de 20 Ocak 2020’de Fatih Alp Ülgen, imam nikahlı olduğu Gamze Esen’le birlikte yaşadığı evi ateşe vermiş, Ülgen ve Esen yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Gamze Esen yapılan hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.


 
Olaydan sonra yapılan araştırmada, evi Fatih Alp Ülgen’in benzin döküp yaktığı ortaya çıktı. Polis ekiplerinin yaptığı kontrolde benzin bidonu bulunurken, Ülgen ifadesinde evi ateşe verdiğini itiraf etti. Olaydan sonra adliyeye sevk edilen Ülgen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

“ALLAH KATINDA GÖNLÜM FERAH”
Nazilli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında savcı mütalaasında, Ülgen’in yangın çıkartarak ölüme sebebiyet verme suçundan cezalandırılmasını istedi. Gamze Esen’in avukatı Zühre Genişel ise eldeki delillere göre sanık Fatih Alp Ülgen’in tasarlayarak ve canavarca kasten öldürme suçundan yargılanmasını istedi. Davaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katılan Ülgen’e, karar öncesi son sözü soruldu.

Sanık Ülgen ise “Bir suçlu aranıyor. Alnım açık. Allah katında gönlüm ferah. Tek suçum hayatta kalmak. Keşke ölseydim de bu dava uzamasaydı. Aileme de yük oluyorum. Ölen kadın değil erkek olsaydı ben şimdi içeride olmazdım” dedi.

Sanığın dinlenmesinin ardından kararı açıklayan hakim, Fatih Alp Ülgen’i ‘yakarak öldürme suretiyle kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Hakim ayrıca kararın temyiz yolunun da açık olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT