İlkay Gündoğan'dan Alman milli takımına sert eleştiri

İlkay Gündoğan'dan Alman milli takımına sert eleştiri

Türk asıllı yıldız Alman futbolcu İlkay Gündoğan, Alman futbol takımında "değişimin" şart olduğunu söyledi. Gündoğan, "Şu ana kadar bir takım olarak büyümeyi başaramadık" diye belirtti.

Türk asıllı yıldız Alman futbolcu İlkay Gündoğan, Alman milli futbol takımının içinde bulunduğu kriz hakkında konuştu. Takım çalışması eksikliğine vurgu yapan Gündoğan, değişim çağrısında bulundu.

Gündoğan, Die Zeit'a verdiği röportajda "Belirli aşamalarda, her birimizin kendimizle çok fazla meşgul olduğumuzu hissediyorum" derken, "Şu ana kadar bir takım olarak büyümeyi başaramadık" diye belirtti.

"KENDİMİ HARİÇ TUTMUYORUM"

Gündogan'ın takımın kalitesi konusunda hiçbir şüphesi olmadığını ve "diğer birçok takıma kıyasla harika" olduğunu vurgulayan 33 yaşındaki oyuncu, "Belki de sorun, kadromuzda çok sayıda olağanüstü futbolcu olmasından kaynaklanıyor" dedi.

Futbol bir takım sporu olduğunun altını çizen Gündoğan, "Elbette uluslararası bir oyuncu olarak, her zaman önemli pası atacak ya da belirleyici golü atacak yeteneğe sahip olduğunuzu düşünürsünüz. Ancak on bir oyuncunun hepsi fark yaratamaz. Bunu içselleştirmemiz gerekiyor. Kendimi hariç tutmuyorum" dedi.

Ev sahibi olarak katılacakları Avrupa Şampiyonası öncesinde Gündoğan, Türkiye'ye ve Avusturya'ya karşı alınan son mağlubiyetler için ise, "Ciddi maçlarda şimdiye kadar neden başarısız olduğumuz benim için bile biraz açıklanamaz" diye itiraf etti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT