İlbeyi'den resim sergisi

İlbeyi'den resim sergisi

Yazar ve ressam Hurşit İlbeyi, 8 yıldır yoğun bir emek ve titiz bir çalışmayla yaptığı resimlerle Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür Merkezi’nde sergi açıyor.

Engelli, kalp-damar hastası ve bir gözü görmeyen İlbeyi, kişisel resim sergisini, iki ayrı şehirde üniversitede okuyan iki çocuğunun eğitimine sanatsal çalışmalarıyla katkıda bulunabilmek amacıyla düzenliyor.

“Hayat Sanatla Güzel” adlı resim sergisi, 6 – 12 Nisan 2019 tarihleri arasında Altunizade Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

Açılış kokteyli: 6 Nisan Cumartesi Saat:14:00

Hurşit İlbeyi, sanatın insan ruhunu arındırıp yücelteceği düşüncesiyle figüratif izlenimci tarzda resimler yapıyor. İlbeyi, tuval üzerine yağlıboya ve akrilik tekniğiyle yaptığı sörf, portre, manzara ve doğayla bütünleşmiş tarihi yapılar temalı resimlerle yaşamın güzelliğini yansıtıyor. İlbeyi’nin özenli fırça dokunuşlarıyla oluşturduğu canlı renklerin armonisi, sanatsal iklimden esintiler sunuyor.

ÇOK YÖNLÜ SANATÇI

Hurşit İlbeyi resim çalışmalarının yanısıra, son romanı olan “Adanmış Yürek”in yayınlanması için yayınevleriyle görüşüyor. İlbeyi aynı zamanda yazdığı dönemsel  ve toplumsal gerçekçi senaryoları beyaz perdeye aktaracak yönetmen ve yapımcılara sinema projeleri sunuyor.
Hurşit İlbeyi’nin kaleme aldığı “Çark” adlı piyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları repertuarında, “Mülkiyet” adlı piyesi ise Devlet Tiyatroları Edebi Kurulda sahnelenmeyi bekliyor.
İlbeyi son olarak yeni öyküler ve bir piyes yazma çabasını sürdürüyor.

HURŞİT İLBEYİ KİMDİR?

İlk Türkistanlı göçmen kâfilesinin iskân edildiği Ceylanpınar’da 1963 yılında dünyaya geldi. Temel eğitimi nahiyede, liseyi Ceyhan’da pamuk tarlalarında ve çırçır fabrikalarında çalışarak okudu. Göz ameliyatı ve çalışma zorunluluğu nedeniyle eğitime ara verdi. İstanbul’da yayınevi ve dergilerde editör olarak çalıştı. Sinema eleştirisiyle başladığı yazarlığı boyunca, daktilo tuşlarının gece lokomotifi temposuyla roman, senaryo, piyes ve öykü yazdı.

1990’larda gittiği İran ve Arabistan’da Ortadoğu kültürüne; 2000’lerde İtalya Almanya, Belçika ve Hollanda’da Avrupa toplumsal yaşamına tanık oldu. Doğu-Batı mantalitesini yakından gözlemleyerek eserlerine yansıttı.

2011’de damar hastalığı ve 2012’de şiddetli kalp krizi geçirdi.
İkinci yaşamında kalp hastası, monoküler engelli olarak terapi amacıyla resim yapmaya başladı. Beş çocuklu sanatçı, figüratif izlenimci tarz resimleriyle ve yazınsal yapıtlarıyla yaşama değer katmaya çalışıyor.

KİŞİSEL RESİM SERGİLERİ

Altunizade Kültür Merkezi, Üsküdar, İstanbul, 2019
Barış Manço Kültür Merkezi, Kadıköy, İstanbul, 2016

KARMA RESİM SERGİLERİ

Bi’tabu Sanat Galerisi, Ankara, 2018
Fuar İzmir, Gaziemir, İzmir, 2017
Caddebostan Kültür Merkezi, Kadıköy, İstanbul, 2015
Halis Kurtça Kültür Merkezi, Kadıköy, İstanbul, 2015
Bindallı Sanat Evi, Beyoğlu, İstanbul, 2014
Validebağ Öğretmen Evi, Üsküdar, İstanbul, 2013

YAYINLANMIŞ ROMANLAR

Mavera Yolcusu, İlke, 2006
Umut Emekle Büyür, Timaş, 1997
Yitik Ülkenin İnsanları, Timaş, 1996
Irmaklar Denize Akar, Timaş, 1995
Berzah, Timaş, 1995 

SENARYOLAR

Atlasın Ruhu: Piri Reis, 2008
Yitik Ülkenin İnsanları, 2007
Diyar, 1998
Berzah 1994

PİYESLER

Çark, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları repertuarında, 2006
Mülkiyet, Devlet Tiyatroları Edebi Kurulda, 2002
Sam Amca’nın Kulübesi, radyo tiyatrosu, kaset olarak yayınlandı, 1990

ÖDÜLLER

Mavera Yolcusu, Tuzla Belediyesi Roman Yarışması, 1999
Berzah, Esra Film Senaryo Yarışması, 1994
Sam Amca’nın Kulübesi, Atlas Gösteri Senaryo Yarışması, 1990

Kaynak: Ekvatorhaber.com

HABERE YORUM KAT