İklim aktivistlerine yönelik polis baskınıyla ilgili Scholz iddiasına Alman hükümetinden açıklama

İklim aktivistlerine yönelik polis baskınıyla ilgili Scholz iddiasına Alman hükümetinden açıklama

Alman hükümeti, Başbakan Olaf Scholz'un iklim aktivistlerine yönelik eleştiriyle polis baskını arasında bir bağlantı olduğu iddialarını reddetti.

Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, Şansölye'nin polis baskınlarından önce haberdar olup olmadığı konusunda bir bilgi sahibi olmadığını belirtti. Ancak böyle bir durumun olağan dışı olacağını ifade etti.

Bavyera'daki savcıların, Scholz'un açıklamalarını aktivistlere yönelik bir mesaj olarak değerlendirip değerlendirmediği konusunda bir yorumda bulunmayan Büchner, "Almanya Başbakanı'nın protestolar hakkındaki düşüncelerini açık bir şekilde ifade etmesi normaldir. Şansölye, bunu uygun bir şekilde yapmıştır." dedi.

Büchner, Alman hükümetinin iklim değişikliğiyle mücadele konusunda kararlı olduğunu ve protestocuların yasalara uyması gerektiğini vurguladı. Hükümetin, iklim politikaları konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü ve sivil toplumun görüşlerini dikkate aldığını belirtti.

Şansölye'nin açıklamaları

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Letzte Generation (Son Nesil) iklim aktivistlerinin eylemlerini sert bir dille eleştirmiş, "Bir şekilde kendini bir resme ya da sokağa yapıştırmanın tamamen çılgınlık olduğunu düşünüyorum." demişti.

Bunun kimsenin fikrini değiştirmesine yardımcı olmadığı aksine herkesi rahatsız ettiği izlenimini edindiğini söyleyen Scholz "Bu, yardımcı olacağını düşünmediğim bir eylem." ifadesini kullanmıştı.

Scholz, daha önce de iklim aktivistlerini sokakları kapatmak veya kendilerini müzelerdeki ünlü tablolara yapıştırmak gibi şiddetli protestolar için "kaçık" ifadesini kullanarak, sert şekilde eleştirmişti.

HABERE YORUM KAT