İkinci dalga uyarısı: Almanya’da korona kontrolden çıkıyor mu?

İkinci dalga uyarısı: Almanya’da korona kontrolden çıkıyor mu?

Almanya’da yeni korona enfeksiyonları hızlı artıyor. Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn ve diğer politikacılar uyardı: Özellikle büyük şehirlerde durum kontrolden çıkabilir.

Federal Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Robert Koch Enstitüsü (RKI) yöneticisi Lothar Wieler ile birlikte yaptığı açıklamalarda, özellikle gençlere seslenerek kendilerini dokunulmaz görmemeleri konusunda uyardı.

Federal hükümet temsilcileri ve bilim adamları, Almanya’da hızla tırmanan vaka sayısından endişe duyuyorlar. Özellikle büyük şehirlerdeki vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Sağlık Bakanı Jens Spahn durumu kontrol altında tutmak için tetikte olmaya ve sahada hızlı önlemler almaya çağırdı. Spahn  bir günde 4 binden fazla yeni vakanın görülmesinin endişe verici olduğunu söyledi. 

Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler “Virüsün kontrolsüz bir şekilde yayılması mümkün” uyarısında bulundu. Başbakanlık Müsteşarı Helge Braun da ikinci dalganın şimdiden başladığına işaret etti.

BÜYÜK “KAPANMA” KORKUSU 

Başbakan Angela Merkel ise ülke çapında ikinci bir “lockdown”a (kapanma) karşı uyarıda bulundu.

Alman Zanaatkârlar Derneği’nin toplantısında konuşan Angela Merkel, “Geçen ilkbahar aylarındaki gibi bir durum yaşanmasını istemiyorum” dedi. Merkel, kepenkleri indirmenin halk için uzun vadede ağır sonuçlara yol açtığına işaret etti. 

Merkel korona vakaları sayısındaki hızlı artışla ilgili 11 büyükşehir  belediye başkanı ile telekonferans üzerinden bir araya gelecek. Görüşmede korona önlemleri masaya yatırılacak.

RKI’nin açıklamasına göre son 24 saat içinde 4 bin 58 yeni korona vakası gözlendi.

Bu arada Bavyera Başbakanı Markus Söder de ZDF kanalında yayınlanan Morgenmagazin adlı programda  Berlin gibi bazı şehirlerin “kontrolü kaybetmenin eşiğinde” olduğu uyarısında bulundu. 

Öte yandan RKI Başkanı Wieler, “Mevcut durum beni çok endişelendiriyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde durumun nasıl gelişeceğini bilemeyiz. Günde 10 binden fazla yeni vaka görmemiz mümkün olabilir” dedi. 

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT