“İki Gözüm Ahmet” önce Avrupa’da vizyona girdi:  Ahmet Kaya’nın yaşamı film oldu

“İki Gözüm Ahmet” önce Avrupa’da vizyona girdi: Ahmet Kaya’nın yaşamı film oldu

Özgün müzik sanatçısı Ahmet Kaya’nın yaşamından kesitlerin işlendiği film “İki Gözüm Ahmet” sonunda izleyicisi ile buluşuyor.

hmet Kaya’nın yaşamını konu alan tartımalı film, izleyici karşısına önce Avrupa’da çıkıyor. vizyonda. Ailesinin iddiaları ile mahkemelik olan ve Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yasaklanan film, bir üst mahkeme kararı ile özgürlüğüne kavuşmuştu. 

Yapımcılığını X Yapım, Ömer Demiral, Eşref Bukan ve Arafat Şavata’nın yaptığı filmin yönetmeni, Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop. 

Başrollerini Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Metin Yıldız, Ruhi Sarı, Yelda Reynaud ile Ekin Aktaş’ın paylaştığı “İki Gözüm Ahmet”, özellikle yıllar önce MGD gecesinde yaşanan olayları beyaz perdeye taşıyor.

MGD gecesinde ödül alırken, sadece anadilinde şarkı okumak istediği için adeta linç edilen ve ülkesinden sürülen sanatçı Ahmet Kaya’nın yaşamından kesitlerin beyaz perdeye taşındığı film, pandemi sürecinden dolayı Türkiye’de daha sonra izleyici karşısına çıkabilecek. 

Başta Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsveç,  Hollanda olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde 106 salonda vizyona giren yapım, uzun zamandır en çok konuşulan, tartışılan sinema film olmuştu. 

Yapımcılar ile sanatçının ailesinin anlaşmazlıklarından dolayı aylarca mahkemede yargılanan adeta sürgüne gitmeye zorlanan film, İstinat Mahkemesi’nin yapımcıları haklı bulması ile özgürlüğüne kavuşmuştu. 

Vizyona 8 Ekim’de giren filmin, Avrupa’da yaşayan Türklerin ilgi odağı haline gelmesi bekleniyor.

+49 – STUTTGART

HABERE YORUM KAT