İçişleri Bakanı Faeser 'a dava şoku

İçişleri Bakanı Faeser 'a dava şoku

Görevden alınan Enformasyon Tekniği Güvenliği Federal Dairesi (BSI) eski Başkanı Arne Schönbohm, Alman Devlet Televizyonu ZDF’in ardından kendisini görevden alan Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’i de mahkemeye verdi.

Almanya'da, Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser tarafından görevden alınan Enformasyon Tekniği Güvenliği Federal Dairesi (BSI) eski Başkanı Arne Schönbohm, Alman Devlet Televizyonu ZDF'in yayınladığı "ZDF Magazin Royal" adlı televizyon programındaki asılsız iddialar nedeniyle hem ZDF'ye hem de Bakan Faeser'e dava açtı.

Hürriyet Avrupa'da yer alan habere göre; Arne Schönbohm, ZDF'den 100 bin Euro tazminat talep ederken, Bakan Nancy Faeser hakkında ise sembolik olarak 5 bin Euro tazminat talebiyle Köln İdari Mahkemesi'nde dava açtı. Schönbohm, programda kendisiyle ilgili somut delil olmaksızın Rusya'nın ve diğer ülkelerin istihbarat teşkilatlarıyla işbirliği yaptığı yönündeki asılsız iddiaların yayınlanmasının, prestij kaybına yol açtığını ve bu nedenle tazminat talep ettiğini belirtti.

Arne Schönbohm, görevden alınmadan önce Bakanlık tarafından hazırlanan raporlarda işini disiplinli ve dürüst bir şekilde yaptığının özellikle vurgulandığını ifade etti. Ancak, Bakan Faeser'in kendisini eski görevinden alarak Federal Kamu Yönetimi Akademisi Başkanlığı'na getirmesini anlayamadığını dile getirdi.

Bu dava, Alman siyasetinin önemli bir gündem maddesi haline gelmiş durumda ve 8 Ekim'de Hessen eyalet seçimlerine SPD'nin başbakan adayı olarak katılan Bakan Faeser'in siyasi geleceğini etkileyebilir.

Asılsız iddiaların Arne Schönbohm'un kariyerine zarar verdiği ve hukuki yollara başvurduğu bu olay, medyanın sorumluluğu ve ifade özgürlüğü ile ilgili önemli tartışmaları da beraberinde getiriyor. Schönbohm'un avukatı, ZDF'e verilen süre zarfında tazminat konusunda anlaşma sağlanmazsa mahkemeye başvuracaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT