"Hükümette yer almak istiyoruz"

"Hükümette yer almak istiyoruz"

Almanya'da federal meclis seçimlerinde sandıklar kapandı. İlk tahminlere göre, Sosyal Demokrat Parti (SPD) en güçlü rakibi CDU/CSU ile arasındaki farkı açıyor. Yeşiller hükümette yer almak istiyor

Yeşiller partisi eş başkanı Robert Habeck, partisinin her türlü koalisyon alternatifi için müzakerelere açık olduğunu söyledi.

Yeşiller’in kurulacak yeni "hükümette güçlü bir şekilde yer almak için iyi bir şansı" olduğunu belirten Habeck "Hükümette yer almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Baerbock: “Kendi hatalarım yüzünden…”

Yeşiller’in başbakan adayı Annalena Baerbock, hayal kırıklığı yaratan seçim sonucunun büyük oranda “kendi hataları” ile ilişkili olduğunu söyledi.

Baerbock, “Bu akşam kutlama yapamıyoruz. Birinci parti olmak ve ülkeyi şekillendirmek istedik. Daha fazlasını istedik. Kısmen seçim kampanyasının başında bizzat yaptığımız hatalar, özellikle de kendi hatalarım nedeniyle bunu başaramadık. Bu sefer yetmedi ama partimizin bir gelecek misyonu var… Şimdi bu misyona odaklanacağız. Gece devam ediyor… Bu ülkenin bir iklim hükümetine ihtiyacı var, seçimin sonucu bu” diye konuştu.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT