Hükümetle muhalefet Almanya'ya göçte karşı karşıya geldi! Sosyal yardımlarda değişikliğe gidilsin talebi..

Hükümetle muhalefet Almanya'ya göçte karşı karşıya geldi! Sosyal yardımlarda değişikliğe gidilsin talebi..

Almanya’da hükümet ortakları ve muhalefet arasında Almanya'ya göç tartışma konusu oldu.

Almanya'da SPD, Yeşiller ve FDP'den oluşan koalisyon hükümeti, kalifiye eleman açığının kapatılması için çeşitli düzenlemeleri uygulamaya koymaya çalışıyor. Önümüzdeki dönemlerde bu açığın daha da artacağı öngörüsüyle hareket ediliyor. Ancak ana muhalefet CDU/CSU, göç politikasında köklü değişiklikler yapılmasını gündeme getiriyor.

CSU Federal Meclis Grup Başkanı Alexander Dobrindt, hükümeti kaçak göçe karşı önlem almamakla suçluyor ve özellikle sığınmacı politikasında köklü değişikliklerin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Dobrindt, sığınmacıların Almanya'yı tercih etmelerinin nedeninin daha fazla sosyal yardım imkanı olduğunu ifade ediyor ve bu cazibenin azaltılması gerektiğini öneriyor. Aynı zamanda, sosyal yardımların tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde eşit hale getirilmesi için Scholz hükümetinin gereken girişimlerde bulunmasını istiyor.
 

CDU/CSU, Almanya'ya düzensiz göçün engellenmesi için sınırlarda kontrollerin artırılmasını talep ediyor ve gerekirse 'İltica Hakkı'yla ilgili anayasada değişiklik yapılmasını öneriyor. CDU/CSU Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Thorsten Frei, CDU'lu Saksonya Başbakanı Michael Kretschmann'ın kaçak göçün sınırlandırılması için anayasada değişiklik önerisine tam destek verdiklerini açıkladı. Frei, "Özellikle sığınmacılara ve düzensiz göç yoluyla Almanya'ya gelenlere yapılan sosyal yardımlar konusunda yeni düzenlemeler kaçınılmaz. Biz hükümete bu alanda yasal değişiklikler de dahil her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

CDU/CSU, sığınma başvuruları reddedilenlerin sınır dışı edilmeleri konusunda hükümetin daha kararlı bir tutum izlemesini de istiyor. Ana muhalefet, bazı durumlarda sınır dışı işlemlerinin yıllarca sürdüğüne dikkat çekerek, hükümete geri gönderilme kararı verilen sığınmacıların geldikleri ülkelerin hükümetleriyle görüşerek sözleşmeler imzalamasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT