HÜDA PAR sözcüsü net konuştu Destici yuvarladı! “Hizbullah terör örgütü mü?”

HÜDA PAR sözcüsü net konuştu Destici yuvarladı! “Hizbullah terör örgütü mü?”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici katıldığı bir kanalda Hizbullah’ın terör örgütü olup olmadığı sorusuna net yanıt vermedi. Aynı kanala çıkan HÜDA PAR‘ın Sözcüsü terör örgütü olarak görmediklerini söyledi.

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, tv100’de yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programında soruları yanıtladı. “Partimizin yasa dışı örgütlerle, terör örgütleriyle özdeşleştirilmesi kabul edilebilecek bir durum değil” ifadelerini kullanan Serkan Ramanlı, sözlerinin devamında “2023 seçimlerinde bizim temel hedefimiz Meclis’te bir temsiliyet elde edebilmek. Yüzde 7 seçim barajı bile hakkaniyetten uzak. Rekabeti bir anlamda bozuyor” dedi.

Ramanlı şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın birkaç ay evvel Sayın Genel Başkanımız ile yaptığı görüşmede seçimlere birlikte katılma teklifi olmuştu. Yakın bir geçmişte bu teklif somutlaştı ama nasıl olacağı konusunda verilmiş bir karar mevcut değil. Biz cumhurbaşkanlığına aday olan adaylar arasından millete daha iyi hizmet edeceğini düşündüğümüz bir adayı tercih etme konusunda kamuoyuyla paylaştık ve bu kişinin Sayın Cumhurbaşkanı olması gerektiğini düşündük ve bunu paylaştık. Dün itibarıyla Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı, Sayın Cumhurbaşkanımızı 2023 seçimlerinde destekleyeceğimizi ilan ettik. Bu ilan Cumhur İttifakı’na katılma şeklinde değerlendirilemez.”

“SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ NE DEDİYSE PARTİMİZİN RESMİ GÖRÜŞÜ DE ODUR”

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmüyorum” sözlerini de değerlendiren Ramanlı, “Sayın Genel Başkanımız ne dediyse partimizin resmi görüşü de odur” şeklinde yanıt verdi.

DESTİCİ YUVARLADI

Aynı televizyona çıkan Cumhur İttifakı’nın ortağı BBP lideri Mustafa Destici’ye de aynı soruldu. Destici, “Hizbullah dediğiniz Lübnan’da var. Bu tür Allah’ın ismini kullanarak terör örgütü olarak anılmayı, terör eylemi gerçekleştirmeyi doğru bulmam. Geçmişte bunları lanetledik mi lanetledik. Hep terörün karşısında olduk, durmaya da devam edeceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT