Holokost Anma Günü... Adalet Bakanı: Bu utancı sonsuza kadar taşıyacağız
Brandenburg'daki Sachsenhausen toplama kampı anıtı da dahil olmak üzere Almanya'da anma etkinlikleri düzenlendi.
Salı günü Almanya'daki İsrail büyükelçiliği, Holokost'u anma günü Yom Hasho'ah münasebetiyle Sachsenhausen anıtında ödürülen altı milyon Yahudi'yi andı. İsrail Devleti Büyükelçisi Ron Prosor'un yanı sıra Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP) da Oranienburg'da törene katıldı.
Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP), Holokost kurbanları için düzenlenen anma etkinliğinde korkunç suçları hatırlattı ve "Utancı sonsuza kadar hissedeceğiz." ifadelerini kullandı.
İsrail'de Yahudi soykırımı anma töreni
Ulusal Holokost Anma Günü Yom Aşoa vesilesiyle ülkenin dört bir yanında sabah saatlerinde iki dakika boyunca sirenler çaldı. Halk saygı duruşunda bulunurken, seyir halindeki otomobiller de durarak anmaya katıldı.

Nazilerin 2. Dünya Savaşı sırasında gerçekleştirdiği Yahudi soykırımı (Holokost) kurbanları için Batı Kudüs'teki Yad Vashem Soykırım Anıtı ve Müzesi'nde anma töreni düzenlendi. Törene katılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu konuşma yaptı. Netanyahu ve Başkan Herzog, Yad Vashem anıtına çelenk koydu.
Holokost kurbanları 'Yaşam Yürüyüşü' ile anıldı
Polonya'nın Oswiecim kentinde toplanan Yahudiler, Holokost kurbanlarının anmak için düzenlenen Yaşam Yürüyüşü'nde Nazilerin en büyük toplama kampları merkezleri Auschwitz'ten Birkenau'ya yürüyerek kurbanları andı.

Artı49
