Hollanda'daki Türkler sokağa döküldü

Hollanda'daki Türkler sokağa döküldü

Hollanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu’na alınmaması protesto etmek için, Hollanda’daki çok sayıda Türk, konsolosluk önünde toplandı.

ANKARA - Hollanda Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu’na alınmamasını protesto ediyor.

Türk bayraklarıyla konsolosluk önünde saat 23.00 sıralarında toplanan yüzlerce vatandaş Hollanda aleyhine slogan atarken bazı vatandaşların ise konsolosluğa yumurta attığı görüldü. Çevik Kuvvet ekipleri, özel harekat polisleri ve TOMA aracı da giriş-çıkışa kapatılan konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

"Türk halkı misliyle cevap verecektir"

AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın da aralarında bulunduğu Ak Partililer de eyleme destek oldu. Metin Külünk yaptığı konuşmada, "Bugün görüyoruz ki Avrupa bu değerlerin hepsinde sınıfta kalmıştır. Bugün Avrupa'da nazizmin kendisi vardır. Bugün Avrupa'da ırkçı faşizmin kendisi vardır. Bugün Hollanda siyasetinin tükenmişliği vardır. Türk halkı buna diplomatik ölçüde, demokrasinin sınırları içinde misliyle cevap verecektir" dedi.

"Avrupa tarihi açısından kara bir leke günü"

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ise "İnanılmaz bir gün yaşıyoruz. Gerçekten anladığımız bildiğimiz Avrupa'nın demokrasi değerleri insan hakları gibi tüm kavramlarının bir anda içinin nasıl boşaldığını görüyoruz. Avrupa tarihi açısından kara bir leke günü. Türkiye Avrupa ilişkileri açısından çok önemli. Çünkü bir bakanımız bize ait olan konsolosluğa sokulmuyor ve konsolosluğumuz dışarı çıkarılmıyor. Aklıma Musul konsolosluğumuzda başımıza gelenler geldi. Türk toplumu geçtiğimiz yıl çok üzüntülü geçirdi. Terör saldırıları, darbe teşebbüsü Avrupalı dostlarımızı yanımızda görememiştik. Bugün demokrasiye aykırı bir müdahalenin uygulamanın yapılması anlaşılır değil. Hollanda'nın bu ayıbından yanlışından geri dönemsini bekliyorum. Avrupa'da ırkçılık tavan yapmış durumda. Avrupa'nın geleceği açısından endişeleri durmamak mümkün değil" diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, "Demek ki Avrupa dediklerinde samimi değil. Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz sürecini iyi tahlil etmeleri lazım. Yıllarca teröristlere ev sahipliği yaptılar. Ama Türkiye Cumhuriyeti bakanını engellemelerini anlamak mümkün değil. Ama Türkiye eski Türkiye değil" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Bayrak tedbiren indirildi

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise konsolosluk önündeki kalabalığın yavaş yavaş dağıldığı görüldü. Öte yandan konsolosluk içinde gönderdeki Hollanda bayrağının ise konsolosluk görevlileri tarafından tedbir amaçlı aşağı indirildi.

Hollanda'daki Türklerden konsolosluk önünde protesto

Hollanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu’na alınmaması protesto etmek için, Hollanda’daki çok sayıda Türk, konsolosluk önünde toplandı.

Hollanda polisi, kalabalığın artmaması için yolları araç ve yaya trafiğine kapattı. Polis, dağılmayan kalabalığa ise müdahalede bulunuyor.

HABERE YORUM KAT