Hollanda'da hız sınırı 100'e düşecek

Hollanda'da hız sınırı 100'e düşecek

Hollanda hükümeti, otobanlardaki hız sınırını 100 km'ye indirmek için harekete geçti. Bazı bölgelerde sadece saat 19:00 ve 06:00 arasında 130 ile gidilebilecek.

ROTTERDAM - Hollanda hükümeti, zehirli gazların salınımını azaltmak amacıyla otobanlara 100 km hız sınırı getirilmesine yönelik harekete geçti.

Mevcut durumda 130 km hız sınırı bulunan yerlerde ise sadece saat 19:00 ve 06:00 arasında bu hızla gidilebilecek. Hollanda'da otobanların birçok bölümlerinde hız sınırı 100 km olarak belirlenmişti. Bakanlar kurulu tarafından iklim değiikliğine karşı önlemler çerçevesinde alınan bu karar, Hollanda Başbakanı Mark Rutte tarafından da anlamlı bir adım olarak nitelendirildi.

Hollanda'da Lahey'de bulunan yüksek mahkeme, mayıs ayında yeni inşaat alanları açılmasına ilişkin kararında, bunun sadece emisyon oranının azaltılması durumunda mümkün olabileceğini ifade etmişti.

Otomobil üreticilerinin ve satıcılarının tepki gösterdiği karar tasarısı, çevre örgütlerindense destek aldı.

Almanya'da ise Yeşiller Partisi, otobanlara 130 km hız sınırı getirilmesini önermiş ancak Alman otobanlarında hız sınırı karar taslağı federal parlamento tarafından reddedilmişti.

 

HABERE YORUM KAT