Hollanda'da Açık Cami Günü'ne yoğun ilgi

Hollanda'da Açık Cami Günü'ne yoğun ilgi

Hollanda'da Schiedam Yıldız Merkezi'nin düzenlediği Açık Cami Günü etkinliği, farklı inançlara mensup Hollandalıları bir araya getirdi.

SCHİEDAM - Hollanda'da son zamanlarda artan Müslümanlarla ilgili ön yargıları yok etmek için Schiedam Yıldız Merkezi'nin (SYM) düzenlediği Açık Cami Günü, farklı inançlara mensup Hollandalıları bir araya getirdi.

Cami Başkanı Zekeriya Budak, camiyi ziyaret edenlere İslam ve Müslümanlar hakkında bilgi verdi.

SYM'nin sonradan Müslüman olan koordinatörü Jeffrey Xavier yaptığı açıklamada, Açık Cami Günü'nü Hollandalılara İslamiyet'i anlatmak ve camideki faaliyetler hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlediklerini belirtti.

acikcami.jpg

"Komşularımın kimler olduğunu öğrenmek beni mutlu etti"

Farklı inançlara mensup Hollandalıların Açık Cami Günü'ne yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Xavier, "Camiye gelen ziyaretçilerin hepsi günün sonunda olumlu tepki verdi. Camiyi hep ziyaret etmek istediklerini ama nasıl adım atacaklarını bilmediklerini dile getirdiler. Onlara bu imkanı sunduğumuz için memnuniyetlerini dile getirdiler." dedi.

aacikcami.jpg

Camiyi ziyaret eden Chris Verheij, "Bundan 10 yıl önce caminin açılışına katılmıştım ama şimdi komşularımın kimler olduğunu öğrenmek beni mutlu etti. Beni en çok etkileyen ve duygulandıran bölüm caminin içi oldu. Orada kendimi hem küçük hem de büyük hissettim." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT