'Hollanda Türkiye'den özür dilemeli'

'Hollanda Türkiye'den özür dilemeli'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hollanda ile ilişkilerin yumuşatılmaya çalışıldığını biliyorum. Ben bunu da doğru bulmuyorum" dedi.

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hollanda ile ilişkilerin yumuşatılmaya çalışıldığını biliyorum. Ben bunu da doğru bulmuyorum. Bu ülkenin bakanını kabul etmemişse en hafif deyimiyle bizden özür dilemesi lazım (Hollanda ile diplomatik kriz) Bu ülkenin bakanını kabul etmemişse en hafif deyimiyle bizden özür dilemesi lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bu referandum bir seçim değil. A partisi mi iktidara gelecek, B partisi mi iktidara gelecek? Bununla bir ilgisi yoktur. Yani bunun partilelerle bir ilgisi yoktur. Referandum bir anayasa değişikliği oylamasıdır" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Fiili Başkanlık durumu var. Başkan var, Binali Bey usulen Başbakanlık görevini yapıyor. Başkan diyorki; 'Münbiç'e gireceğiz' ertesi gün plan değişiyor. Başkan diyor ki; 'Rakka'ya gireceğiz'. Bir bakıyoruz hiçbir tarafa girildiği yok" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bostancı'da bir otelde Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri, federasyonları ve vakıfları toplantısına katıldı. Burada dernek, federasyon ve vakıf üyelerine referandumda neden 'Hayır' denmesi gerektiğini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu referandum bir seçim değil. A partisi mi iktidara gelecek, B partisi mi iktidara gelecek? Bununla bir ilgisi yoktur. Yani bunun partilerle bir ilgisi yoktur. Referandum bir anayasa değişikliği oylamasıdır. 'Evet' veya 'Hayır' diyeceğiz. Neden anayasa değişikliği hiçbir partiyi değil de hepimizi ilgilendirir? Çünkü anayasa hepimizin anayasasıdır. İktidarlar değişecek anayasa kalacak. Adı üstünde anayasa diğer yasalar gibi kolay değişmiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT