Hollanda: Trump'ın kararı çok akılsızca

Hollanda: Trump'ın kararı çok akılsızca

Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını "akılsızca" ve "zarar verici" olarak değerlendirdi.

LAHEY - Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı hakkında, "Tek çözüm iki devletli çözüm planıdır. Kudüs, bu planın içerisinde Filistinliler ve İsrail'in arasında paylaşacağı bir başkent olarak geçiyor." dedi.

Brüksel'de NATO toplantısında bulunan Zijlstra, yerel basına yaptığı açıklamada, Hollanda hükümetinin, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını "akılsızca" ve "zarar verici" olacağını düşündüğünü belirtti.

Trump'ın alacağı bu kararla barış sürecinin gerileme riskinin yüksek olduğuna dikkat çeken Zijlstra, "Biz her zaman bu konuda açık olduk. Tek çözüm iki devletli çözüm planıdır. Kudüs, bu planın içerisinde Filistinliler ve İsrail'in arasında paylaşacağı bir başkent olarak geçiyor." dedi.

Zijlstra, hiçbir ülkenin Kudüs'te büyükelçiliği bulunmazken ABD'nin bunu tek taraflı yapmasının da akıllıca bir hareket olmadığını ve bunun da barış sürecini zedeleyeceğini vurguladı. Bu tür tek taraflı atılan adımların huzursuzluk gibi olağanüstü etkileri olabileceğinin altını çizen Zijlstra, "Kudüs, Müslüman ve Hrıstiyanlar için de kutsal bir mekandır. Kutsal mekanlarda kaos olasılığı yüksektir. Bu adımın etkileri ne olacak bekleyip göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT