Hırvatistan'da "Güle Dönmek" isimli resim sergisi açıldı

Hırvatistan'da "Güle Dönmek" isimli resim sergisi açıldı

Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğinde, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de "Güle Dönmek" isimli resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Zagreb'deki İslam Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Hırvatistan İslam Birliği Başkanı Aziz Hasanovic, YEE Başkan Yardımcısı Abdullah Kutalmış Yalçın, Azerbaycan'ın Zagreb Büyükelçisi Anar İmanov, yerel imamlar ve vatandaşlar katıldı.

Büyükelçi Kıran, Hırvatistan İslam Birliğinin ev sahipliğinde önemli ve anlamlı bir etkinliği gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

aa-20221210-29703531-29703524-hirvatistanda-gule-donmek-isimli-resim-sergisi-acildi.jpg

Müslümanların güçlü olması için en önemli özelliklerin özgüven ve irade olduğunu belirten Kıran, şu ifadeleri kullandı:

"Bu özgüven ve iradeyi, Hırvatistan İslam Birliğinin, Hasanovic liderliğinde ortaya koyması bütün dünya Müslümanlarına da güç vermektedir. Sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimizin sevgi, hoşgörü ve yüzyıllar öncesinden gelen insanlığı kuşatan mesajlarını, bugün her zamankinden daha fazla hatırlamak durumundayız. Peygamberimiz bizlere, cennete gitmenin yolunun birbirimizi sevmekten geçtiğini öğretecek kadar güçlü bir sevgi mesajı aşılamıştı."

YEE Başkan Yardımcısı Yalçın, "YEE, dünya genelinde Türk dilini, tarihini, sanatını ve kültürünü tanıtmaya çalışmaktadır. Dünya çapında Türkiye ve Türk insanıyla bağ kurmak isteyen dost insan sayısını artırmaya çalışmaktadır." dedi.

Hırvatistan İslam Birliği Başkanı Aziz Hasanovic de Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğine ve YEE’ye destekleri için teşekkür etti.

Programda, serginin açılışının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları tasavvuf müziği konseri verdi.

"Güle Dönmek" isimli resim sergisinde, Ahmet Sacit Açıkgözoğlu ve 15 öğrencisine ait 46 eser yer aldı.

Artı49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT