Her dört üniversite öğrencisinden üçü çalışıyor: Tezgâhtar, garson, büro personeli

Her dört üniversite öğrencisinden üçü çalışıyor: Tezgâhtar, garson, büro personeli

Almanya’da yeni yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre 2 milyon 897 bin üiniversite öğrencisinin ezici çoğunluğu çalışmak zorunda. Her dört üniversite öğrencisinden üçü bir işte çalışıyor.

Almanya’da üniversite ve yüksekokullarda öğrenim gören 2 milyon 897 bin öğrencinin sadece dörtte birlik bir kesiminin çalışmak zorunda olmadığı ve öğrenimini finanse edebildiği  bir kez daha saptandı. Kamuoyu araştırma şirketi Forsa’nın yaptığı ankete göre Almanya’da her dört üniversite öğrencisinden üçü bir işte çalışıyor. Mini İş Merkezi tarafından yaptırılan araştırmanın sonuçları pazartesi günü açıklandı. 

DW Türkçe’nin haberine göre sonuçlara göre çalışan öğrencilerin üçte biri araştırma görevlisi ya da doktora öğrencisi olarak üniversitede istihdam ediliyor. Çalışan öğrencilerin yaklaşık dörtte biri büro işlerinde, yüzde 12’si perakende satış işlerinde, yüzde 11’i ise gastronomide garsonluk gibi işlerde çalışıyor. Yüzde 13’lük bir kesim de özel ders veriyor. Bir işte çalışmayanlar ise genellikle aileleri tarafından finanse ediliyor.

Araştırmaya göre öğrenciler açısından iş tercihinde, alınan ücret en başta gelen kriter değil. Öğrenciler işverenle güvenilir bir ilişki kurup kuramamak, zaman olarak esneklik, işyerinde saygı görme ve değişik görevler verilmesi gibi hususlara daha çok önem veriyor.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT