Heiko Maas'tan AB'ye dikkat çeken teklif

Heiko Maas'tan AB'ye dikkat çeken teklif

“Korona enfeksiyonuna bağlı olarak yarım milyondan fazla AB vatandaşı hayatını kaybetti. Koronadan yaşamını kaybedenlerin Avrupa çapında ortak bir etkinlikle anılmasını isterdim”

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, AB ülkeleri içinde koronavirüsten ölenler için ortak bir anma töreni düzenlenmesini istedi.
 

MAAS, Berliner Morgenpost gazetesine yaptığı açıklamada, “Korona enfeksiyonuna bağlı olarak yarım milyondan fazla AB vatandaşı hayatını kaybetti. Koronadan yaşamını kaybedenlerin Avrupa çapında ortak bir etkinlikle anılmasını isterdim” dedi.

Avrupa’nın korona salgınıyla mücadelede iş birliği yaptığını, ekonomi ve aşı tedariği konusunda dayanışma gösterdiğini belirten Maas, böyle bir ortak anma töreninin AB’nin birlikteliğini göstermesi açısından önemli olacağını ifade etti. Ortak bir anma ile hayatını kaybedenlerin Avrupalıların kolektif bilincinde yer edineceğini kaydeden Maas, “Bu, gelecekte Avrupalılar olarak salgınla mücadelede ders çıkarmamız ve doğru olan mücadeleyi göstermemiz açısından önemli olur” ifadelerini kullandı.

Almanya’da koronavirüsten yaşamını yitirenler için 18 Nisan’da Berlin’deki Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kilisesi’nde bir anma etkinliği düzenlenecek. Tören sonrası Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in davetiyle Konzerthaus’da da bir anma etkinliği daha gerçekleştirilecek. Buradaki etkinliğe devletin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra dini temsilciler de katılacak.

KAYNAK: HÜRRİYET

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT