Hedef Almanya: Gerekirse yüzerek geçeceğiz

Hedef Almanya: Gerekirse yüzerek geçeceğiz

Antalya’daki Suriyeliler, Almanya’ya gitmek için Kaş ilçesine 2.1 kilometre uzaklıktaki Yunan Adası Meis’e gitmenin yollarını arıyor. gerekirse yüzerek bile geçmeyi göze aldılar.

ANTALYA - Antalya’da yaşayan bazı göçmenler, Avrupa’ya kısa yoldan gidebilmek için Kaş ilçesine geldi. Yunanistan’ın Türkiye’ye 2.1 kilometre uzaklıkla en yakın adalarından Meis’e gitmek isteyen 3 Suriyeli göçmen, Kaş Limanı’na gelerek keşif yaptı. Yunanistan üzerinden Almanya’ya gitmek istediklerini belirten gençler, adayı iyice inceledi.

aw950261_02.jpg

“Yüzerek giderim”

Almanya’ya gitmek istediğin dile getiren bir başka göçmen Seyfettin Eburiu de (22), “Okumak için gitmeyi düşünüyorum. Bot bulacağız olmazsa yüzerek giderim“ diye konuştu.

"Nasıl gideceğimizi bilmiyoruz"

Abdülaziz İbrahim (21), daha önce akrabalarının bu bölgeden Avrupa’ya gittiğini belirterek, “Almanya’ya gitmeyi düşünüyorum. Bugün sadece bakmaya geldik eğer çıkabilirsek yarın gitmeyi düşünüyoruz. Nasıl gideceğimizi bilmiyoruz. Okumak için gideceğiz. Eğer gidebilirsek ailemiz de gelmeyi düşünüyor. Suriye’den gelecek olan insanlar da var” dedi.

 

HABERE YORUM KAT