Hayalleri suya düştü: Almanya'da binlerce tatilci, programını iptal etti

Hayalleri suya düştü: Almanya'da binlerce tatilci, programını iptal etti

Almanya'da tatil planı yapan binlerce kişi, Leipzig/Dresden - Leipzig/Halle ve Dresden havalimanlarında başlayan grev nedeniyle plan değiştirmek zorunda kaldı.

Almanya'da Leipzig/Dresden - Leipzig/Halle ve Dresden havalimanlarında trafik, Mitteldeutsche Flughafen AG çalışanlarının iki günlük uyarı grevi nedeniyle durma noktasına geldi, bugün itibariyle tüm uçuşlar iptal edildi.

Bugün başlayan grev nedeniyle, okulların tatile ayrılmasını da fırsata çevirmek isteyen ve gezi planı yapan binlerce kişi ciddi bir aksaklıkla karşı karşıya kaldı. Her iki havalimanında da 100'den fazla uçuşun iptal edildiği kaydedilirken, hava trafiğinin durmasından binlerce kişi doğrudan etkilendi.

TALEPLERİ KABUL EDİLMEDİ

Verdi sendikası, eylemi havalimanı işletmecisi ile yaşanan iş anlaşmazlığının son bulması ve işçiler adına taleplerinin kabul edilmesi için başlattı.

Sendika, ülkede artan hayat pahalılığı ve maliyetler de göz önüne alındığında, 2024 yılı için 650 Euro ücret artışı ve 3 bin Euro enflasyon tazminatı talep ediyor. Şirket ise önümüzdeki üç yıl için 330 Euro ücret artışı, ve 2 bin 200 Euro enflasyon telafisi ödemesi önermişti.

Sendika ve işveren arasındaki görüşmeler ay sonuna kadar sürecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT