Havalar kötü mü gidiyor? O zaman Almanya'nın 'İklim pasaportu' ile tanışın!

Havalar kötü mü gidiyor? O zaman Almanya'nın 'İklim pasaportu' ile tanışın!

Almanya iklim değişikliği nedeni ile ülkesinde yaşama şansı kalmayan herkese 'İklim' Pasaportu' vermeye hazırlanıyor

İklim krizi milyonlarca insanın yaşam alanını yok ediyor. İnsanlar er ya da geç yeni bir ev bulmak zorunda kalıyor. 

Federal hükümete bağlı bir danışma kurulu, iklim değişikliği nedeniyle vatanını kaybeden herkese Almanya'da daimi ikamet için bir "iklim pasaportu" verilmesini önerdi. 

Bağımsız kuruluşun salı günü Berlin'de yayınladığı yıllık raporuna göre, öncelikle küresel ısınmanın sonucu olarak yükselen deniz seviyeleri nedeniyle varlıkları tehdit altında olan ada devletlerinde yaşayanları daha çok ilgilendiriyor.

Uzmanlar Konseyi, iklim değişikliğinin etkilerinden önemli ölçüde etkilenen ülkelerden gelen insanlar için bir iklim kartı öneriyor. Bunun arkasında, Almanya'da geçici olarak kalmayı sağlayacak bir insani kabul programı önerisi var. Uzmanlar açısından bunun için kotaların belirlenmesi gerekiyor. İklim Kartı sahiplerinin ciddi sonuçlar ortadan kalktıktan ve uyum önlemleri uygulandıktan sonra evlerine dönmeleri hedefleniyor.

Ayrıca, göçü kontrol altına almak için bir "iklim çalışma vizesi" düşünülen uygulamalar arasında. Böyle bir vize herhangi bir özel vasıfları olmamasına rağmen bir iş sözleşmesine sahip olduklarını gösterebilen, özellikle etkilenen ülkelerden gelen kişilere verilecek.

Birleşmiş Milletler'e göre 2021'de yaklaşık 23,7 milyon insan hem kısa hem de uzun vadeli sürekli yağmur, uzun süreli kuraklık, sıcak hava dalgaları ve fırtınalar gibi doğal olaylar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT