Hava durumunda bölgesel farklılıklar: Almanya'nın meteoroloji haritası rengarenk

Hava durumunda bölgesel farklılıklar: Almanya'nın meteoroloji haritası rengarenk

Bugünden itibaren ülkenin bazı bölgelerinde hava güneşli olacakken, bazı bölgelerinde ise yer yer sağanak yağışlar ve soğuk havalar görülebilecek. İşte detaylar...

Meteoroloji uzmanları, Almanya'da bu hafta hava durumunun bölgelere göre büyük farklılıklar gösterebileceği yönündeki tahminlerini paylaştı.

İşte bugün ve sonrası için hava durumu tahminleri...

Bugün günü güneyde güneş ve kuzeyde yağmur olmak üzere ikiye ayrılacak. Ülkenin merkezi kuru olacak. Kuzey Ren-Vestfalya'da Kuzey Denizi'ne kadar hava bulutlu ve biraz yağmurlu olacak, doğuda ise hava ilk başta iyi olacak. Ancak daha sonra bulutlar burada da yoğunlaşacak ve Batı Pomeranya'nın bazı bölgelerinde ve Brandenburg'un kuzeyinde hafif yağmur beklenecek. Almanya'nın merkezi kuru bir gün geçirecek ve alçak dağ sıralarının güneyi genellikle güneşli olacak, hatta bazı yerlerde hiç bulut olmayacak.

Sabahın erken saatlerinde oluşan yerel sis parçaları hızla dağılacak ve güneydeki zayıf rüzgarın yanı sıra, güneybatıdan orta şiddette esecek ve 4 kuvvetine ulaşacak. Hava durumu portalı Wetter.com'a göre, sıcaklıklar 17 ila 21 derece arasında değişecek, ancak daha bulutlu bölgelerde ve daha yüksek rakımlarda 11 ila 16 derece arasında biraz daha serin kalacak.

HAFTA SONU İÇİN GÖRÜNÜM

İnişli çıkışlı hava durumu Cuma günü de devam edecek. Yağışlı ve rüzgarlı kuzey, kuru ve kısmen güneşli merkez ve güneşli güney ile tezat oluşturacak. Sıcaklık farkları önemli ölçüde artacak. Kuzeydeki serin 12 dereceden güneydeki yazlık 24 dereceye kadar...

Cumartesi hava özellikle batıda daha güneşli olacak. Kuzey bölge dahi sağanak yağışlar arasında güneş görebilecek. Sıcaklık aralığı artarak 12 ile 29 derece arasında zirvelere ulaşacak.

Pazar günü soğuk bir cephe, ortalığı yeniden yavaş yavaş soğutmaya başlayacak. Güney daha uzun süre güneşin tadını çıkarabilirken, merkezde bulutlar hakim olacak ve denizden doğuya doğru izole sağanaklar yayılacak. Termometre 11 ila 26 derece arasına yükselecek.

Yeni haftanın başında ise her yerde sıcaklıklarda gözle görülür bir düşüş bekleniyor. Hava özellikle güneyde daha huzursuz ve yağışlı olacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT