Hava durumu tahminleri: Bu gece sağanak yağış var ancak güneş kapıda

Hava durumu tahminleri: Bu gece sağanak yağış var ancak güneş kapıda

Hafta ortasında serinleyen havaların ardından sıcaklar Cumartesi günü Almanya'nın birçok bölgesine geri dönecek.

Soğuk ve sert geçen kış aylarının ardından hasretle beklenen sıcak havalar Almanya'ya dönüş yaptı diyebiliriz. Her ne kadar ısınmış havalar "sürekli" bir hal almasa da geçirdiğimiz aylar kadar soğuk havalarla da karşı karşıya kalmıyoruz.

Uzmanlar bugün, ülkenin doğu yarısında yağmur ve gök gürültülü fırtınalar, batıda kurak dönemler ve yüksek rakımlarda daha düşük sıcaklıklar bekliyor. Ancak uzmanlara göre hafta sonu, daha sıcak günler vaat ediyor.

GECE SAĞANAKLA GELECEK

Bu gece, ülkenin doğu yarısında dağınık sağanak yağışlar bekleniyor. Lusatia'da da zaman zaman şimşek ve gök gürültüsü beklenebilir. Kuzey Denizi kıyısında kısa süreli sağanak yağışlar ve fırtınalar görülecek. Bunun dışında, özellikle sıcaklıkların 4 dereceye kadar düşebileceği güneybatıda hava büyük ölçüde kuru kalacak. Wetter.com'un bildirdiğine göre, Oder sınırındaki bölgede sıcaklıkların en az 11 dereceye ulaşması bekleniyor.

GÜN İÇERİSİNDE BULUTLU

Bugün Almanya'nın doğusunda yoğun bulut örtüsü ile başlayacak. Sağanak yağışlar özellikle Lusatia ile Aşağı ve Yukarı Bavyera'da görülecek, ancak gün ilerledikçe hafifleyecek. Kuzey kıyıları kısa süreli sağanak yağışlardan kurtulabilecek, çünkü kıyılarda ve batıda güneş hakim olacak. Saksonya ve güneydoğu Bavyera'da bulutlar devam edecek. Hava sıcaklığının 7 derecenin üzerine pek çıkmayacağı Alp bölgesi haricinde, Almanya genelinde hava son birkaç güne kıyasla daha soğuk olacak. Sıcaklıkların 11 ila 16 derece arasında olması bekleniyor.

GÜNEŞLİ HAVALAR GELİYOR

Hafif soğuk gecelerin ardından, Perşembe ve Cuma günleri güneyde parlak gün ışığı ve öğleden sonra 24 dereceye varan sıcaklıklar bekleniyor. Kuzeyde ise bulutlar hakim olacak. Ara sıra görülecek sağanak yağışlar havayı maksimum 18 dereceye kadar soğutacak. Cumartesi günü ülkenin kuzeyinde 20 dereceye varan sıcaklıklarla birlikte güneş ve bulut karışımı bir hava bekleniyor. Güney ise sizi 29 derecelik ılık sıcaklıklarda yüzmeye davet ediyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT