Hastanın ölümüne neden olan diş hekimi hakim karşısında

Hastanın ölümüne neden olan diş hekimi hakim karşısında

Hamburg'da 8 yıl önce yanlış tedavi uygulanan genç "diş hastası" hayatını kaybetti. Diş hekimi ve anestezist bugün hakim karşısındaydı. İşte detaylar...

Hamburg-Altona'da faaliyet gösteren bir diş muayenehanesinde 18 yaşındaki bir hastanın ölümünden neredeyse 8 yıl sonra, suçlanan iki doktorun yargılanmasına başlandı. Sanıklardan biri olan 67 yaşındaki anestezi uzmanı, mahkemede "Bir trajediye neden oldum Benim tedavim altında öldü" ifadelerini kullandı.

Savcılık, anestezi uzmanı ve olaya karışan bir diş hekimini "ölümle sonuçlanan ortak saldırı" ile suçluyor. Yaşanan vahim olayı gözyaşları içinde anlatan 46 yaşındaki diş hekimi de ifadesini verdi.

UYUTULMAK İSTEDİ

Hayatını kaybeden genç hasta, çok sayıda hasarlı dişi olmasına rağmen uzun süredir korkuları nedeniyle doktora gitmemişti. Diş hekimi, ona nitröz oksit veya hipnoz gibi çeşitli seçenekler sundu ancak 18 yaşındaki genç genel anestezi konusunda ısrar etti. Doktorun iddiasına göre, tedavi sırasında uyumak istiyordu ve hiçbir şey fark etmek istemiyordu.

YANLIŞ ANESTEZİ UYGULANDI

Doktor bunun üzerine daha sonra, tanıdığı ve deneyimli olduğunu düşündüğü anestezi uzmanını çağırdı. Anestezist, genel anestezi altında birkaç saat sürecek diş tedavisinin böyle genç bir insan için sorun olmayacağı konusunda ona güvence verdi.

Ancak iddianameye göre, her ikisi de genç adamı tüm riskler ve anestezi izleme türü hakkında yeterince bilgilendirmedi. Yanlış uygulanan anestezi nedeniyle hasta sonunda kardiyovasküler yetmezlik yaşadı. Bunun üzerine acil servise çok geç haber verildi ve 18 yaşındaki genç kısa bir süre sonra hastanede hayatını kaybetti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT