Hapisten yeni çıkan gazeteci Furkan Karabay, Artı49'a konuştu... Pişman mı? Yurt dışı çıkış yasağı için ne dedi?

Yaptığı haberden dolayı tutuklanan ve 10 gün sonra tahliye edilen gazeteci Furkan Karabay, yaşadığı süreci Artı49'a anlattı. Hiç pişman olmadığının altını çizen Karabay, desteğinden ötürü kamuoyuna da teşekkür etti.

Gazeteci ve Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, açık olarak görülen bir duruşma tutanağını haberleştirdiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. 10 gün hapis yatan Karabay, daha sonra tahliye edilmişti.

Furkan Karabay, Artı49 Youtube yayınında yaşadığı süreci anlattı.

Duruşma tutanaklarındaki bir haberi "yorumsuz" şekilde aktarmasına rağmen tutuklandığını ifade eden Karabay, "Desteklerinden ötürü kamuoyuna çok teşekkür ediyorum" dedi. 10 gün cezaevinde kalan Karabay, tutukluluğa itirazın kabul edilmesine de şaşırdığını belirterek, hapiste daha uzun kalacağını düşündüğünü aktardı.

YILBAŞI KONSERİ

Yılbaşını cezaevinde geçiren Karabay, "Yılbaşında bir mahkum bize bağlama çaldı, bir yılbaşı konseri verdi" derken, "Saat olmadığı için saatin de kaç olmadığını bilmiyordum, uyumuştum. Yılbaşına uyuyarak girdim" dedi.

Yurt dışı çıkış yasağı bulunan Karabay, "Ben yurt dışındayken de bu memlekete hizmet edeceğim sonuçta. Bu memlekette büyüdüm, bu memleketteki sıkıntıları dert ediniyorum. Bu memleketteki insanlar daha özgür, daha adil yaşaması için... Ufak da olsa... Bir kamu görevi yapmaya çalışıyoruz. Ben yurt dışına da çıksam zaten bu memleketin insanları için yurt dışındaki faaliyetlerimi yapmaya, ses olmaya devam edeceğim" dedi.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Hiç pişman olmadığını belirten Furkan Karabay, "Pişman olduğum hiçbir an olmadı. Kısa cezaevi sürecinde de hiç pişman olmadım. Aksine daha da duygularım ve hislerim, kirli insanlara şiddetim arttı" dedi.

Öte yandan, Karabay'ın "Gurban" isimli ilk kitabı da Tekin Yayınevi'nden çıktı. Karabay, yayında kitabından da bahsetti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT