Hanau’daki ırkçı terörün üstünden 6 ay geçti: “Affetmeyeceğiz, unutmayacağız”

Hanau’daki ırkçı terörün üstünden 6 ay geçti: “Affetmeyeceğiz, unutmayacağız”

Almanya’nın Hanau kentinde meydana gelen olaylarda ırkçı terör sonucu hayatını kaybedenler Almanya’da düzenlenen gösterilerde anılacak. Eylemlerde ırkçılık ve yabancı düşmanlığı kınanacak.

Birçok kentte eşzamanlı yapılması planlanan eylemler Stuttgart kentinde 19 Ağustos çarşamba günü “Hanau’nun üzerinden  6 ay geçti - Affetmeyeceğiz, Unutmayacağız – Irkçılığa Karşı El Ele” sloganı altında gerçekleşecek. 

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), DİDF Gençlik, Sol Parti, Birleşik Hizmetliler Sendikası ver.di, Alman Sendikalar Birliği DGB, Sol Gençlik, Almanya Komünist Partisi (DKP), Birlik’90 Yeşiller partisi Yeşil Gençlik gibi çok sayıda parti, ve kuruluşun desteklediği gösteri Schlossplatz meydanında saat 18’de başlayacak. 

unnamed.jpg

Hanau’daki ırkçı terörde 43 yaşındaki aşırı sağcı Tobias Rathjen 19 Şubat 2020 tarihinde dördü Türk olmak üzere 9 göçmen kökenliyi katletmiş, saldırının ardından annesini de öldürdükten sonra intihar etmişti. Irkçı terör olayında Sedat Gürbüz, Gökhan Gültekin, Ferhat Unvar ve Fatih Saraçoğlu ile birlikte Mercedes Kierpacz, Hamza Kurtoviç, Kaloyan Velkov, Vili Viorel Paeun ve Said Nesar Hahemi yaşamını yitirmişlerdi.

Öte yandan Hanau olayları kurbanı 9 kişinin yakınlarına İçişleri Bakanlığı 105’er bin avro tazminat ödedi. 

ALİ ÇARMAN – STUTTGART

HABERE YORUM KAT