Hamburglu Türk gazetecilerin ajandası dopdolu

Hamburglu Türk gazetecilerin ajandası dopdolu

Araya koronavirüs günleri girince 4 ay gecikmeli olarak yapılabilen Hamburglu Türk gazetecilerin toplantısından yoğun bir etkinlik programı çıktı.

Hamburg Türk Basın Birliği’nin (HTBB) üyeler toplantısında iki yıllık faaliyet programı açıklandı. Alınan kararlar arasında, kasım ayında düşünülen Güneydoğu gezisi ve yüklü bir etkinlik serisi var. 

Geçen şubat ayında HTBB Başkanlığı’na seçilen Emin Sağlık ve yönetim kurulunun girişimleriyle düzenlenen üyeler toplantısı, “araya korona girince” 4 ay gecikmeli olarak gerçekleştirildi. “Gazetem.eu” sitesinde yer alan habere göre, toplantı, sosyal mesafe kuralı kapsamında 23 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. 

HTBB Başkanı Emin Sağlık’ın yönettiği toplantıda, sekreter Ali Akdemir bazı etkinlikleri sıraladı. Buna göre, yeni dönemde de şu sorun ve konulara ağırlık verilecek: Milli ve dini bayramların kutlanması, sivil toplum kuruluşları ve firma ziyaretleri, eyalet hükümeti ve kurumlarla bağlantı, Berlin Büyükelçiliği ve parlamento ziyareti, yerel milletvekilleri ile paneller, “Vatandaş Soruyor Yetkililer Cevaplıyor” adlı açık oturumun düzenlenmesi, medya kuruluşları ile temas, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ödüllü kutlama toplantıları, çocuk eğitimi, basın balosu, Türkiye gezileri ve engellilerin sorunları. 

KASIM AYINDA GÜNEYDOĞU GEZİSİ

Önceki yıllarda İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Antalya’ya geziler düzenlemiş olan HTBB 4 veya 11 Kasım tarihleri arasında Türkiye’nin güneydoğusundaki illeri kapsayan bir gezi projesini de onayladı. Programa alınan güneydoğu gezisinin başta Urfa olmak üzere, Mardin, Gaziantep ve vakit olursa Diyarbakır’ı kapsayabileceği ifade edildi.

BAŞKAN EMİN SAĞLIK’TAN TEŞEKKÜR

HTBB Başkanı Emin Sağlık, yoğun gündem maddelerinin ele alındığı ve zaman zaman elektriklenen havaya rağmen demokratik bir ortamda geçen toplantıda sergilenen örnek davranışlardan dolayı üyelere teşekkür etti.

+49 – HAMBURG

HABERE YORUM KAT
1 Yorum