Halkta küçük soru işareti: Almanlara göre, polis teşkilatında bir ırkçılık sorunu var

Halkta küçük soru işareti: Almanlara göre, polis teşkilatında bir ırkçılık sorunu var

Almanya’da Infratest Dimap araştırma şirketi tarafından yapılan bir ankete göre, Alman halkının ezici çoğunluğu polis teşkilatı içerisinde ırkçılığın bir sorun olduğu kanısında.

Federal Almanya’da Berlin merkezli Infratest Dimap araştırma şirketi tarafından yapılan yeni bir kamuoyu araştırması, yönetim katmanlarıyla halk arasında bir kanaat farkı olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, Almanların yüzde 80’i polis teşkilatı içerisinde bir ırkçılık sorunu olduğunu düşünüyor. 

Araştırmada, polis teşkilatındaki ırkçılığı “büyük bir sorun” olarak niteleyenlerin oranı yüzde 26, “küçük bir sorun” olarak görenlerin oranı ise yüzde 49 olarak belirlendi. Soruları yanıtlayanların yüzde 5’i ırkçılığı çok büyük bir sorun olarak görürken, yüzde 13’lük bir kesim “herhangi bir sorun görmediklerini” belirtti. Yüzde 7’lik kesim ise polis teşkilatındaki ırkçılığa yönelik soruları “Bilmiyorum” veya Herhangi bir fikrim yok” şeklinde yanıtladı. 

Polise olan güvenin yüzde 82 olduğu ankette katılımcıların yüzde 15’i polise az güvendiklerini belirtirken, yüzde 2’lik kesim ise polise hiç güvenmediklerini ifade etti. Yüzde 1’lik kesim de  fikrinin olmadığını belirtti.

Almanya’da emniyet birimlerinde şiddet ve ırkçılık tartışması gündemden düşmüyor. Polise karşı yılda 2 bin ile 2 bin 500 arasında soruşturma açılıyor ve bunların çoğu takipsizlikle sonuçlanıyor.

+49 – KÖLN

FOTO: AA

HABERE YORUM KAT