Halil Ergün: Bazıları beni 'Yetmez ama Evetçi' olarak suçluyor ama ben doğrudan 'Evet' demiş biriyim

Halil Ergün: Bazıları beni 'Yetmez ama Evetçi' olarak suçluyor ama ben doğrudan 'Evet' demiş biriyim

Oyuncu Halil Ergün, 12 Eylül 2010 referandumuna ilişkin olarak, "Şimdi bazıları beni 'Yetmez ama Evetçi' olarak suçluyor ama ben yetmez bile demedim, doğrudan 'Evet' demiş biriyim" dedi.

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtlayan Ergün, bugün siyasette kullanılan üslubu doğru bulmadığını söyledi.

"Uzlaşma kültürünün önemli olduğunu" söyleyen Ergün, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin tarihsel gelişimi içinde yaşananları acısıyla tatlısıyla bir hesaplaşma noktasında buluşturan ve geleceğimizi besleyecek bir uzlaşmadan bahsediyorum. Kültürel, siyasi veya ekonomik sorunlarımızın tarihsel kökenlerine bakılmalı. Muhalefet yapılacaksa da bunlar tartışılarak yapılmalı. Geçmişten gelen sorunlarımız var, bu toplum daha kendisiyle tartışmadı. 12 Eylül'ün acısını yakından çekmiş biriyim. 12 Eylül faşizmin anayasasına yüzde 92 ile evet demiş bir toplumuz. Ben yüzde 8'lik hayır verenlerdenim. 12 Eylül referandumunda da 'MGK üyeleri ölünceye kadar yargılanamazlar' maddesinin kaldırılması için evet demiş biriyim. Şimdi bazıları beni 'Yetmez ama Evetçi' olarak suçluyor ama ben yetmez bile demedim, doğrudan 'Evet' demiş biriyim. Yaşadıklarımı ben bilirim o darbede. Bu adamların yargılanma maddesi bile çok önemliydi. Ben 68 kuşağındanım. Keskin bir siyasi iklimden geldim. O keskinlik yerine kucaklamayı bilmek gerektiğini öğretti hayat bana. Bugünkü siyasette kullanılan üslubu da doğru bulmuyorum. Bunu hepsi için söylüyorum, ben siyasetteki bu üsluptan şikayetçiyim."

HABERE YORUM KAT