Hakeme tokat atan hapisten çıktı ama milletvekili seçilen hala içeride

Hakeme tokat atan hapisten çıktı ama milletvekili seçilen hala içeride

Türkiye bu gece iki kritik mahkeme kararını tartıştı. Can Atalay için Anayasa Mahkemesi ikinci kez “tahliye edin” dedi ama mahkeme yine Yargıtay’a topu atıp tahliye kararı vermedi. Bir başka mahkemeden ise hakeme tokat atan başkana tahliye kararı çıktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı verdiği Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili 'Can Atalay hakkında karar vermesi için' dosyayı Yargıtay’a gönderdi.

Kararın ardından adliye önünde bir basın açıklaması yapan Can Atalay'ın avukatı Deniz Özen, "Kabul etmiyoruz, bu karar yok hükmündedir. Anayasa Mahkemesinin verdiği ikinci ihlal kararında açık açık muhatabın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi olduğu tespit edilmiş durumda. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği ikinci hilal kararında hukuka aykırı keyfi tutum ve davranışların anayasal düzeni askıya almak olduğu ve bunu yapan ilgililerin cezai, hukuki ve idari sorumluluğunun bulunduğu tespit edilmiş durumda. Bu lafın muhatabı 13. Ağır Ceza Mahkemesidir. Daha önce suç işliyorlar demiştik, hala aynı suçu işlemeye devam ediyorlar. Bu kararı tanımıyoruz. Verilen karara itiraz edeceğiz" dedi.

Adliye önünde toplanan yüzlerce kişi Can Atalay kararına tepki gösterdi.

HAKEME TOKAT ATAN SERBEST

Yargıda gecenin tartışılan kararı Can Atalay iken bir başka karar da Ankara’dan geldi.

Süper Lig'de oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan ve ertesi gün tutuklanarak Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilen Faruk Koca, bugün avukatlarının itirazı üzerine adli kontrolle serbest bırakıldı.

Öğlen saatlerinde tahliye edilen ve evine geçen Faruk Koca, kendisinin tahliyesi olana kadar Tandoğan Tesisleri'nde nöbet tutma kararı alan sarı-lacivertli taraftarlarla akşam saatlerinde bir araya geldi.

Faruk Koca'yı havai fişekler ve meşalelerle karşılayan binlerce taraftar, kendisine sevgi gösterisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
3 Yorum