Hakeme tekme ve yumrukların bedeli ağır olacak: Maçlar süresiz durduruldu

Hakeme tekme ve yumrukların bedeli ağır olacak: Maçlar süresiz durduruldu

Halil Umut Meler'e karşı yapılan ve tüm dünyayı sarsan saldırının ardından Türkiye'de tüm liglerin süresiz olarak durdurulduğu açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından yapılan olağanüstü toplantıda tüm liglerdeki maçların süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı.

Büyükekşi, şu açıklamayı yaptı:

"Kendini bilmez caniler tarafından FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler çok kötü ve insanlık dışı bir saldırıya uğradı. Bu saldırıyı kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz.

Bu alçak saldırıyı sadece Halil Umut Meler'e yapılmadı! Türk futbolun tüm paydaşlarına yapıldı. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Başkanlar, teknik direktörler, futbolcular, hakem yorumcularının hakemleri hedef gösteren, kamuoyunun önüne atanlar, bu alçak saldırının sorumlularındandır. Sorumlu kulüp ve yöneticileri, en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

Tüm maçları süresiz olarak erteledik. Artık yeter! Yeter diyoruz! Her gün hakem suçlamak! Hakemler de insan! Bu kadar tekmeler, yumruklar atacak şekilde... Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin! Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim! Yeter artık!"

manset-taslak-ayrintilar-yorumda-6.jpg

HALİL UMUT MELER'İ YERDE TEKMELEDİLER

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'in bitiş düdüğünü çalmasının ardından saha içerisinde ortalık karıştı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya inerek Halil Umut Melere yumruk attı. Kalabalık içerisinde bir süre yerde kalan Meler'e tekmeler de savruldu.

DÜNYA AYAĞA KALKTI

Dünyada basın Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısını manşetlere taşıdı. Gazeteler, olayı "SON DAKİKA" uyarısıyla verdi.

Öte yandan Alman Bild Gazetesi, olayı "Kulüp başkanı hakemi dövdü" manşetiyle okuyucularına duyurdu ve haberinde saldırıya tepkilere yer verdi. Bild, ayrıca hakem Halil Umut Meler'in Şampiyonlar Ligi maçları yöneten bir hakem olduğunu belirtti.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olay hakkında sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

"Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor, şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz."

HABERE YORUM KAT
2 Yorum