Habeck’e gönderilen şüpheli mektup Almanya'yı karıştırdı

Habeck’e gönderilen şüpheli mektup Almanya'yı karıştırdı

Ekonomi Bakanı Robert Habeck’e tehdit dolu mektup gönderildiği belirtildi.

Son dönemde binalara ısı yalıtım zorunluluğu konusunda koalisyon ortakları arasında anlaşmazlık yaşanan ve yakınlarını bakanlıkta görevlendirdiği iddialarıyla medyada eleştirilen Ekonomi Bakanı Robert Habeck'e şimdi de tehdit içerikli bir mektup gönderildiği bildirildi.


Polis, Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck'in Flensburg Seçim bürosuna içinde bilinmeyen beyaz bir toz bulunan bir zarfın gönderildiğini açıkladı. Habeck'in seçim ofisinde görevli personel, gelen mektubu polis karakoluna teslim etti ve olay hızla yayıldı. Şüpheli içerik nedeniyle polis, itfaiyeyi bilgilendirdi. Ancak, itfaiye yaklaşık iki saat sonra, saat 17.45 civarında, bir konteyner içindeki maddeyi istasyondan çıkarabildi. İlk incelemede, tozun ne tür bir madde olduğu belirlenemedi.

Bir polis sözcüsü perşembe gecesi yaptığı açıklamada, yapılan incelemeler sonucunda tehlikeli kimyasal ve radyoaktif maddelerin olmadığının tespit edildiğini belirtti. Mektubun içindeki tozun ince kum olduğu şüpheleniliyor, ancak tozun biyolojik maddeler içerip içermediği henüz net değil.

Soruşturma hala devam ediyor.

HABERE YORUM KAT