Habeck, endüstri için elektrik fiyatlarını sınırlamak istiyor

Habeck, endüstri için elektrik fiyatlarını sınırlamak istiyor

Ekonomi Bakanı Habeck, endüstri için elektrik fiyatının devlet fonlarıyla desteklenmesini savundu. Aksi takdirde, Almanya'nın "geleceğin endüstrilerini" kaybedebileceğinden endişe duyduğunu dile getirdi.

Alman endüstrisi uzun süredir elektrik fiyatlarının uluslararası rekabet açısından bölgesel bir dezavantaj olduğunu söylüyor. Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck bu nedenle zaten bir konsept sunmak istediğini açıkladı. Duyuruya göre, Almanya Yazı İşleri Ağı (RND) tarafından düzenlenen bir etkinlikte daha spesifik hale geldi. Sanayi için elektrik fiyatının devlet fonlarıyla sınırlandırılması lehinde konuştu.

Habeck "Tüm ekonomi şu anda yoğun bir şekilde endüstriyel elektrik fiyatından bahsediyor ve bence bunu yapmak zorundayız" dedi. Bunun bir maliyeti olacak ve bunun için federal hükümetle anlaşma gerekiyor. Habeck, "Fiyatları sınırlarsak para kaybederiz, sınırlamazsak geleceğin endüstrilerini kaybedebiliriz" dedi. Bu sınırlandırmanın dört veya beş yıllık bir süre içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. 


Habeck oylarda artış umuyor

Ekonomi bakanı, Kiel'deki toplantıda, Yeşillerin iklim politikası eylemleriyle uzun vadede seçmenlerin desteğini kazanacağına inandığını söyledi. "Krizde kendimizi kanıtlamak için harika bir fırsatımız var." Daha uzun nükleer ömürlere ve daha fazla kömür enerjisi kullanımına atıfta bulunarak, Yeşillerin "her zorluğun üstesinden geldiklerini" vurguladı. 2025 federal seçimlerinden önce birçok şeyin olabileceğine dikkat çekti. Yeşiller şu anda anketlerde %15-18 arasında destek görüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum