Gurbetten dönene 10 koyun veriyor

Gurbetten dönene 10 koyun veriyor

Bartınlı Niyazi Güner, gurbetten köyüne dönenlere 10'ar adet koyun vereceğini belirterek "Araziler boş duruyor. Gurbette sıkıntı çekeceğinize gelin işleyin" dedi.

BARTIN - Bartın'ın Ulus'a bağlı Hisar köyünde hayvancılık yapan Niyazi Güner, köyüne dönenlere 10'ar tane koyun vereceğini söyledi.

Pusula gazetesinden Cüneyt Özfidan'ın haberine göre, Zonguldak-Bartık-Karabük bölgesinde gençlerin çalışmak üzere başka yerlere gittiğini hatırlatan Güner, “Gurbette yasayan birçok genç asgari ücretle karın tokluğuna çalışıyor, devlet köyüne dönene birçok destek veriyor. Ben de köylerin daha kullanışlı hale gelmesi için köyüne dönen gençlere 1 yıl sonra ödeyecek şekilde 10 koyun vererek destek olmak istedim. Gelsinler köylerinde hem doğal yaşasınlar, hem kendileri kalkınsın hem de devlete katkıda bulunsunlar. Araziler boş duruyor, ekip biçecek hayvan oylayacak insan yok, gurbette sıkıntı çekeceklerine, gelsinler köylerine baba topraklarına. Zamanında bende gurbette kaldım, keşke hiç çıkmasaydım ya da daha önce gelseydim,  şimdi hem büyük baş hem de küçük baş sürülerim var” dedi.

 

HABERE YORUM KAT