Gurbetçinin aracına sınır dışı kararı

Gurbetçinin aracına sınır dışı kararı

Yabancı plakalı aracına süresi dolduğu için sınır dışı edilen gurbetçi büyük şok yaşadı: "Yetkililere sormuştum, cezasını ödersin bir şey olmaz demişlerdi. Bir sürü araç var, sadece bana yabancı diye ceza kestiler".

ARTI49 ÖZEL - Mersin’in Kızkalesi beldesinde tatilini geçiren Fransalı gurbetçi Taylan K., aracının çekilerek sınır dışı kararı verilmesi üzerine büyük şok yaşadı.

Fransa plakalı aracını 2 yıldır Türkiye’de bıraktığını belirten K, “Arabamın kalma süresi geçmek üzereyken yetkilileri aradım. Bana, 2 ay için yorulup gelmememi, yazın geldiğimde aracın kalma süresi 2 ay geçtiği için dönüşte 2 bin lira kadar bir ceza ödememin yeterli olacağını söylediler” dedi.

“Senin aracın yabancı” demişler

Bunun üzerine tatilini geçirmek üzere Mersin’e geldiğini ancak aracına park cezası yazılınca sınır dışı kararı verildiğini söyleyen gurbetçi, “Yanlış park dedikleri yerde onca araç varken benimkine ceza yazılıyor ve sınır dışı kararı veriliyor. Sadece bana park cezası yazmış. Diğerlerine neden yazılmadığını sorunca benim aracımın yabancı olduğunu söylediler. Ailemizle birlikte gece yarısı sokakta kaldık. Her yer bayram tatili nedeniyle kapalı olduğu için çekici parasını, park cezasını, her şeyi bana ödetecekler. Bir hafta sonra da aracın yüzde 10’unu ödersem sınır dışı edecekler” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum